Destinem 1,25M€ anuals a fomentar l’activitat econòmica sostenible i l’ocupació de qualitat al districte

04/04/2018 - 13:50

Inclou 33 mesures per millorar les oportunitats laborals de les persones en atur i dinamitzar el teixit econòmic i comercial

Inclou 33 mesures per millorar les oportunitats laborals de les persones en atur i dinamitzar el teixit econòmic i comercial

El Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) d’Horta-Guinardó 2018-2022 està dotat amb un pressupost mínim d’1,25M€ anuals i recull 33 mesures per fomentar l’activitat econòmica sostenible i de qualitat al districte, millorar les oportunitats laborals de les persones en situació d’atur, promoure el treball digne i dinamitzar el teixit comercial de la zona. L’objectiu és potenciar aquella activitat econòmica arrelada al territori i al servei de les persones que viuen i treballen al districte i fomentar i acompanyar alhora a les iniciatives socioeconòmiques existents i/o que es volen desenvolupar.

Els PDE s’adapten a la realitat de cada districte per impulsar l’economia des de la vessant més necessària en cada cas. A Horta-Guinardó, on el percentatge d’atur és superior a la mitjana de la ciutat, s’ha dirigit en bona mesura a incrementar les possibilitats d’inserció de les persones desocupades, acostant els serveis d’ocupació municipals i capacitant-les de cara a la seva inserció laboral.

El pla reforça els programes d’orientació professional i inserció laboral així com les formacions de curta durada que es fan tant a Ca n’Andalet com a Mas Guinardó impulsades per Barcelona Activa. Durant aquest any es preveu atendre des del districte a més de 3.000 persones en situació d’atur a través de l’oferta de formació i assessorament que s’ha posat en marxa.

Finalment, també s’està dissenyant un nou protocol d’ocupació a Horta-Guinardó, a replicar a tota la ciutat, per tal que Barcelona Activa pugui proposar candidats que visquin al Districte davant les ofertes laborals de les empreses del mateix territori.

Nou espai de cotreball

A principis 2019, obrirà un nou espai de cotreball en els baixos desocupats d’un edifici situat a l’avinguda de l’Estatut, al barri de La Clota, que es posarà a disposició de projectes emprenedors en àmbits estratègics a canvi de què donin suport a iniciatives o entitats del territori.

A més d’espai d’oficina comptarà amb una cuina equipada i amb un parell de tallers compartits i col·laboratius on fer activitats manuals, artesanals i oficis diversos que puguin convertir-se també com a sales de formació.

El pla també inclou la consolidació de les subvencions a projectes generadors d’activitat econòmica promoguts per entitats del territori i l’impuls, de la mà de Pla de Barris, dels territoris de Sant Genís i La Teixonera. Es contempla la dinamització dels entorns de la Masia de Can Soler a partir d’un procés comunitari participatiu que recuperi antics relacionats amb l’agroecologia i la promoció de projectes ocupacionals vinculats als serveis sanitaris i de cures.

VÍDEO. Mercedes Vidal: “Una de les principals preocupacions de la gent és l’atur. L’administració local hi ha de respondre.”

VÍDEO. Gerardo Pisarello: “Fer economia de proximitat, porta a porta, juntament amb la gent que viu al territori és fer la gran economia de la ciutat. No podem desaprofitar el talent de la nostra gent ni deixar ningú enrere.”