Segona edició del cicle de visites als centres de culte d’Horta-Guinardó

25/01/2021 - 11:14

Religió. Constarà de quatre jornades per conèixer la diversitat de creences que conviuen al territori

La diversitat religiosa i espiritual d'una ciutat es manifesta de maneres ben diverses. La millor manera de conèixer-la és acostar-se als espais de culte, entrar-hi, visitar-los, preguntar i tenir la oportunitat de parlar amb les persones que els freqüenten i s'hi reuneixen.

Durant el primer trimestre de 2021 els centres cívics d’Horta Guinardó i el Servei de Convivència i Interculturalitat del Districte us proposen una nova edició del cicle de visites pels diferents centres de culte que hi ha al territori. És una bona oportunitat per conèixer la diversitat de creences que conviuen als barris del districte i els espais on es manifesten.

Totes les activitats són gratuïtes però cal inscriure-s’hi prèviament al centre cívic que organitza cada visita. En cas de noves mesures restrictives derivades de la crisi sanitària actual, es valorarà que l’activitat es faci en format online.

Podeu consultar el calendari de visites:

1- Església Evangèlica La Bisbal (C. Mascaró, 54 bis)
Dimecres 17 de febrer a les 18 h
Organitzat pel Centre Cívic Matas i Ramis
Una de les tres branques principals del cristianisme la trobem en el protestantisme. L’Església Evangèlica és una de les comunitats protestants més antigues de Catalunya. Les comunitats evangèliques, més presents del que ens pensem, tenen trets diferencials envers les esglésies catòliques. Aquesta particularitat ens convida a reflexionar que no hi ha una única forma de viure la fe cristiana. Si vols conèixer els elements en comú entre uns i altres, vine a visitar el centre de culte on tindrem un diàleg obert amb els fidels. Ens trobarem a l’Església Evangèlica La Bisbal.

2- Centre Cultural Islàmic del Carmel (C. Arenys, 75)
Dijous 25 de febrer a les 18 h
Organitzat pel Centre Cívic Teixonera
L’islam és una religió abrahàmica monoteista basada en l’Alcorà. Va ser fundada al segle VII i té 1.300 milions de fidels a tot el món. Vols saber qui era el profeta Mahoma i quins són els cinc pilars de l’Islam? Et convidem a visitar el Centre Cultural Islàmic del Carmel per conèixer en profunditat i descobrir de primera mà totes les particularitats d’aquesta fe. Ens trobarem al Centre Cívic Teixonera.

3- Kagyu Samye Dzong (Rambla de la Muntanya, 97)
Dimarts 2 de març a les 17 h
Organitzat pel Centre Cívic Casa Groga
El budisme neix fa uns 2.600 anys a l’Índia. És una de les religions més conegudes del planeta i amb més seguidors però no tothom sap què és en el que realment creuen els seus adeptes. Tens ganes de saber qui és Buda i quines son les pràctiques fonamentals d’aquesta creença? Et convidem a visitar el Kagyu Samye Dzong, un dels tres centres budistes que hi ha al districte d’Horta Guinardó. En acabar la visita, podrem presenciar una cerimònia budista. Ens trobarem al centre de culte.

4- Centre Zen Nalanda (C. Agregació, 44)
Dimecres 10 de març a les 18 h
Organitzat pel Centre Cívic Guinardó
Què és el Zen? La paraula Zen significa meditació i defineix una de les escoles budistes on es practica la meditació asseguda. El Zen va ser ensenyat per Buda a l’Índia, posteriorment va ser introduït a la Xina i al Japó. El Centre Zen Nalanda ens obre les portes i ens explicarà les seves ensenyances i les pràctiques que segueixen. Ens trobarem al Centre Zen Nalanda.