Sis plans per reduir les desigualtats econòmiques entre districtes

10/10/2018 - 09:49

Economia. El 2018 s'han invertit 28 milions d'euros en els plans de desenvolupament econòmic de sis districtes.

El 2018 s'invertiran 28 milions d'euros en els plans de desenvolupament econòmic (PDE) dels sis districtes amb menys renda i més atur de la ciutat: Ciutat Vella, Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu, Sant Martí i Sants-Montjuïc. Els recursos per a aquesta innovadora política econòmica de proximitat, que pretén generar activitat als barris i reduir les desigualtats en el territori, han crescut un 78% des del 2015, en què s'hi van destinar 16 milions d'euros.

El darrer dels PDE a posar-se en marxa ha estat el de Sant Martí, que centra el seu objectiu a acostar recursos ocupacionals als seus barris, la dinamització de les empreses del polígon industrial, l’impuls de la responsabilitat social corporativa, la innovació social digital i la promoció de projectes d’economia social i solidària.

Una economia forta a tots els districtes

En total, s’han desenvolupat 259 mesures repartides en els sis plans de desenvolupament econòmic de districte, de les quals es preveu que el 85% estiguin en ple funcionament el 2019. Algunes de les més destacades són les següents:

  • L’espai de cotreball amb retorn social al territori a Horta-Guinardó.
  • La creació dels punts de defensa de drets laborals, que ja funcionen a Nou Barris i Ciutat Vella, i ara també a Sants-Montjuïc.
  • La creació d’un nou equipament per a la promoció econòmica i l’ocupació de Nou Barris, anomenat Nou Barris Activa.
  • La dinamització de locals buits en planta baixa (Local Local) i nous programes per reforçar el comerç de proximitat (“Comerç a punt”).
  • Els punts d’atenció a l’activitat econòmica.
  • La formació ocupacional amb impacte comunitari.

En el disseny dels plans, que gestiona Barcelona Activa, s’han involucrat prop de 500 persones amb 323 agents i entitats de cada territori. A més, integren les accions previstes en el Pla de barris, pla de xoc promogut per dinamitzar els setze barris més desfavorits de la ciutat.