Tot a punt per a l’estrena del nou Bicing

08/01/2019 - 13:55

Mobilitat i transports. El nou sistema, que preveu incrementar-ne l’ús un 10%, conviurà amb l’antic durant els tres mesos d’implementació, sense cap interrupció del servei.

El nou Bicing, obert les 24 hores del dia, amb més cobertura territorial i un disseny renovat, s’implantarà progressivament a partir del 8 de gener i sense interrupció del servei. Durant tres mesos conviuran els dos sistemes, que funcionaran de manera independent. L’objectiu és incrementar-ne l’ús un 10% en una dècada i afavorir l’ús de la bicicleta a la ciutat.

L’actualització del servei municipal de bicicleta, el Bicing, arriba deu anys després de la seva posada en funcionament. En tot aquest temps l’ús de la bicicleta s’ha incrementat exponencialment, i la remodelació del Bicing arriba en el moment de consolidar l’aposta i contribuir a fer créixer la utilització de la bicicleta com una opció àmplia i transversal per moure’s per Barcelona.

Les novetats, que s’incorporaran gradualment al llarg del 2019, inclouen servei ininterromput, estacions mixtes i en superfície, més bicicletes elèctriques i un disseny més confortable, segur i lleuger, entre altres.

Renovació del sistema 

La primera fase d’implantació del nou Bicing, de gener a abril, inclou l’activació del servei de 24 hores i la substitució de les 424 estacions en superfície actuals per les del nou sistema, amb un ritme de vuit canvis cada dia, que comença pels districtes de Nou Barris i Sant Andreu.

Durant aquest període de transició els usuaris podran accedir als dos sistemes, que funcionaran de manera independent, i hauran d’utilitzar una estació d’origen i de destí del mateix sistema. A més, les estacions de bicicletes elèctriques ubicades al subsòl continuaran disponibles.

Més cobertura territorial

A partir del mes d’abril se substituirà el parc de bicicletes elèctriques, que s’ampliarà de 300 a 1.000 unitats, s’habilitaran 95 noves estacions a barris sense servei i zones amb molta demanda i es posarà en funcionament la reserva anticipada de 5 minuts.

A partir del 12 de gener, una vintena d’informadors a peu de carrer explicaran als usuaris les novetats del servei. Tota la informació actualitzada es podrà consultar també a les estacions, a la aplicació renovada per a mòbils i al web Bicing.cat.

Impuls a la mobilitat sostenible

La posada en marxa del nou servei municipal de bicicleta preveu que se n’incrementi l’ús un 10% en una dècada, fins a 16 milions de desplaçaments anuals.

L’impuls a la mobilitat pedalable del nou Bicing s’afegeix al desplegament de la xarxa ciclista, que s’ha ampliat un 72% en quatre anys. La infraestructura ja té 204 quilòmetres de carrils bici, una xifra que arriba a més de mil sumant-hi les zones 30 i els carrers en plataforma única, especialment indicats per als desplaçaments en bicicleta.