Tres restaurants d'Horta-Guinardó nominats als Premis Barcelona Restauració 2022

14/07/2022 - 12:19

Ja s'han fet públics els noms dels 30 establiments que opten a guanyar la tercera edició del Premi Barcelona Restauració 2022, convocat per la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona. Entre els finalistes, hi ha tres restaurants d'Horta-Guinardó: El Racó del Peix, El Chihuahua i el Nou Soto d'Horta.

Després d’estudiar totes les candidatures presentades, el jurat d’enguany ja ha fet públics els noms dels 30 establiments que aspiren a endur-se algun dels guardons del Premi Barcelona Restauració 2022. Concretament, ha escollit deu establiments finalistes per a cadascuna de les tres modalitats principals del premi: a la qualitat gastronòmica, a la integració al barri i al local notori o innovador. Tota la informació sobre la convocatòria, es pot trobar aquí. 

Més enllà d’aquestes tres categories, com a novetat, aquest any l’organització entregarà dos premis més: la Menció Honorífica i el Premi a la Sostenibilitat. La Menció Honorífica serà atorgada a un restaurant per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de guia per a futures generacions. El jurat també entregarà el Premi a la Sostenibilitat, que vol destacar les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular. 

Els tres restaurants nominats a Horta-Guinardó són:

Premi a la qualitat gastronòmica
El premi a la qualitat gastronòmica valora de forma especial el tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu, així com el fet d’haver-se especialitzat per esdevenir una proposta gastronòmica única a la ciutat.

  • Restaurant El Racó del Peix
    Cuina especialitzada en l’elaboració de plats dedicats a l’arròs i al mar, encara que també n’ofereix d’altres propis del Mediterrani. Local fresc i acollidor i que compta amb una cobejada terrassa.

Premi a la integració al barri
En aquest cas es valora la identificació del restaurant amb les particularitats de l’entorn, posant l’accent en el foment de la sociabilitat, en la creació de la riquesa a la zona i en el fet que la població el reconegui com un nucli social de referència.

  • Restaurant El Chihuahua
    Amb més de 15 anys de servei al barri, recrea l’ambient d’un típic poble mexicà sobre tot al sostre del local. El Chihuahua està especialitzat en cuina mexicana fusionada amb productes locals.

Premi al local notori o innovador
Es centra a valorar la utilització de tècniques innovadores en la definició de les propostes gastronòmiques, en el fet de desenvolupar l’activitat en un local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica i en el fet d’haver esdevingut un establiment notori arran de la seva originalitat.

  • Restaurant Nou Soto d’Horta
    Bar amb més de 30 anys d’història que aquest any ha reobert les seves portes fent una aposta clara per la bona gastronomia. Manté l’essència de bar i la terrassa. Ha sumat nova proposta i clientela.

El veredicte final es farà públic en una gran gala a la Fàbrica Moritz de Barcelona, que tindrà lloc el 18 de juliol de 2022. De moment, el jurat ha escollit deu establiments finalistes per cada modalitat, un per cada districte de la ciutat.