La ronda de Dalt estrena la urbanització de la cobertura entre Sant Genís i la Teixonera

21/01/2020 - 11:26

Urbanisme. El primer tram cobert de la via s’ha urbanitzat amb 3.800 metres quadrats d’espais d’estada i de lleure.

La ronda de Dalt estrena un passeig de 200 metres de longitud i 3.800 metres quadrats d’espais d’estada i de lleure al primer tram cobert. La transformació vol incentivar l’ús veïnal de l’espai i la connexió entre els barris de Sant Genís dels Agudells i la Teixonera.

El nou passeig central fa 13,6 metres en la zona més ampla, amb àrees d’estada i jocs infantils pintats a terra, vegetació i arbrat i un espai polivalent on es poden organitzar activitats veïnals i culturals, mercats temporals o fires.

A més, ja s’hi ha instal·lat una de les tres pèrgoles amb vegetació que serviran per fer ombra. I hi ha un projecte en fase de licitació per instal·lar un panell de plaques fotovoltaiques en una àrea d’uns 2.000 metres quadrats.

És un espai biodivers que permet gaudir de la natura, amb el vianant sempre com a
protagonista. Té àrees diferenciades d’estada i jocs infantils, i s’ha incorporat dos nous passos de vianants per millorar la connectivitat que complementaran i afavoriran els espais públics del voltant. Aquests espais permetran promocionar la millora de la salut, el lleure dels veïns, la socialització dels ciutadans i l’intercanvi cultural, per esdevenir un lloc de relació dels veïns dels diferents barris i un pol d’atracció.

Aquesta urbanització s’ha fet seguint un procés de participació ciutadana, i permetrà millorar la connexió entre barris amb recorreguts nous per anar a peu en uns entorns més saludables, ja que s’hi ha reduït la contaminació acústica i atmosfèrica.

El pressupost del projecte ha estat de 17,2 milions d’euros.