Vine a conèixer el pla de protecció del patrimoni històric d’Horta-Guinardó

13/09/2018 - 14:04

Urbanisme. El 17 i el 20 de setembre se celebraran dues sessions informatives, al Casal de Barri Pirineu-Can Baró i al Centre Cívic Matas i Ramis

Per tal de donar a conèixer el contingut de la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) que engloba el casc antic d’Horta, la plaça Bacardí, els carrers de Campoamor i Salses i les Cases dels Periodistes, se celebraran dues sessions informatives obertes a la ciutadania.

La primera d’aquestes sessions serà a Can Baró i estarà més enfocada a l’àmbit de les Cases dels Periodistes. La segona serà a Horta.

  • Can Baró: Dilluns 17 de setembre, a les 18.30 h. Casal de Barri Pirineu (C. Josep Serrano, 59-71)
  • Horta: Dijous 20 de setembre, a les 18.30 h. Centre Cívic Matas i Ramis (C. Feliu i Codina, 20)

Cal recordar que fins el 25 de setembre es durà a terme l’exposició pública de la Modificació del Pla General. Durant aquest període, tothom qui ho vulgui podrà fer-hi les seves aportacions en diverses accions participatives, o simplement omplint les butlletes que hi haurà als tres equipaments on es farà l’exposició: el centre cívic Matas i Ramis, el Casal de Barri Pirineu-Can Baró i la biblioteca Horta-Can Mariner.

El districte d’Horta-Guinardó té uns valors patrimonials i arquitectònics especials. El seu passat de poble agrícola i zona d’estiueig va fomentar la creació d’un tipus d’habitatge característic: parcel·les allargades amb jardí, cases unifamiliars amb pati, torres modernistes, la ciutat-jardí… Per aquest motiu, ara es protegeix el caràcter i la història d’aquests barris amb una Modificació del Pla General Metropolità (MPGM).