Qui som

El Casals de Gent Gran són equipaments públics municipals adreçats a la gent gran que tenen per objecte afavorir la plena integració social de les persones grans, la prevenció de situacions d’aïllament social, el foment de la relació i la promoció de la participació activa en la vida de la comunitat.

La finalitat dels casals és la d’oferir un espai de relació i d’intercanvi, un lloc on formar-se, un punt de trobada on poder tenir i mantenir bones relacions i compartir interessos diversos, un espai solidari amb els altres i amb l’entorn, coneixedor i part activa del que passa dins i fora de la vida del propi equipament i amb capacitat d’adaptació a les noves realitats.

El Casal de Gent Gran Baix Guinardó, ubicat  al Carrer Marina 380, va obrir l’any 2008 recollint el llegat de l’Agrupació de Jubilats del Baix Guinardó. És un servei públic municipal adreçat a persones majors de 60 anys empadronades al Districte d’Horta Guinardó i que compta actualment amb més de 3000 associats.

Què fem?

El Casal treballa per afavorir l'envelliment actiu i la participació a través de diverses línies de tallers i grups com les arts plàstiques, la cultura i la formació, les arts escèniques, el benestar i la salut, les noves tecnologies i el joc.

El centre ofereix també una àmplia programació d'activitats complementàries tals com conferències i tertúlies, balls amb música en viu, exposicions, passejades, sortides culturals i excursions, servei de biblioteca, entre d'altres.

Com ens organitzem?

L’equip humà del Centre està conformat per tres professionals de dinamització, el personal de neteja i un equip de més de cent persones voluntàries, organitzades en comissions temàtiques que són en primera i última instància, el pilar fonamental del Casal. Un cop al mes els representants de cadascuna de les comissions es reuneixen amb l'equip de dinamització i la coordinadora del Districte en la Comissió Gestora, òrgan de decisió del centre, per tractar tots els temes d'organització i gestió. 

Actualment el Casal el conformen les comissions de: arts plàstiques (subcomissió d'exposicions), informàtica, joc, balls i festes, cultura i formació (subcomissió de biblioteca), informació i acollida, benestar i salut, memòria, arts escèniques, gènere i excursions, sortides i passejades. A més de les associacions que acull el Casal: Aules d'extensió universitària i Associació d'amics del Bridge. 

Horari d'informació i atenció:

De dilluns a divendres de 10h a 13.30h i de 16h a 19h

Horari d'obertura del Casal: 

De dilluns a divendres de 10h a 13.30h i de 16h a 19.45h

 

C Marina, 380
08025 Barcelona
Telèfon: 93 450 27 47
Email: comunicaciocggbaixguinardo@gmail.com

Metro: L4 Alfons X
Autobusos: 20, 45, 47, 92, V21

Com anar-hi