Qui som

El Casals de Gent Gran són equipaments municipals adreçats a la gent gran que tenen per objecte afavorir la plena integració social de les persones grans, la prevenció de situacions d’aïllament social, el foment de la relació i la promoció de la participació activa en la vida de la comunitat a través del voluntariat.

La finalitat dels casals és la d’oferir un espai de relació i d’intercanvi, un lloc on formar-se, un punt de trobada on poder tenir i mantenir bones relacions i compartir interessos diversos, un espai solidari amb els altres i amb l’entorn, coneixedor i part activa del que passa dins i fora de la vida del propi equipament i amb capacitat d’adaptació a les noves realitats.

El Casal de Gent Gran Vall d’Hebron, esta ubicat  al carrer de l’Arquitecte Moragas 5 i  va obrir les portes l’any 2008.

Esta  adreçat a persones a partir de 60 anys o més, residents a la ciutat de Barcelona, també els/les   prejubilades o en procés de jubilació que tinguin com mínim 55 anys . Les seves parelles encara que no compleixin el requisit de l’edat, també poden ser sòcies.  Actualment el casal té 1.000 persones sòcies.

Com ens organitzem?

L’equip de professionals del centre està format per un equip de professionals que consta d’una dinamitzadora, una animadora, un informador.

Els casal s’organitza a través d’una Comissió Gestora, formada per un representant de cada comissió d’activitats. A més també té membres permanents com el dinamitzador/a, l’animador/a i el tècnic/a municipal designat pel Districte.

Actualment tenim a dotze comissions: Comissió d’informació i benvinguda, comissió de joc, comissió d’arts escèniques, comissió d’arts plàstiques, comissió de cultura, comissió de salut, comissió de ball i festes, comissió de d’excursions, comissió de sortides culturals, comissió d’informàtica, comissió de logística/inscripcions i comissió d’activitats intergeneracionals.

En l’actualitat el casals disposa de 70 persones voluntàries que participen en les diferents comissions.

Què fem?

El casal ofereix tot un seguit d’activitats en la línia de l’envelliment actiu ( conferències, balls, jocs de taula , tallers, sortides...) i tenim en compte totes les necessitats de les diferents franges d’edat de les persones que participen en el casal.

A més realitzem projectes més singulars com són les activitats intergeneracionals , les activitats en comú amb altres equipaments del barri així com  activitats solidàries com es el projecte “Les iaies solidàries” i altres en col·laboració amb entitats i ONG.

Horari d'obertura del Casal: 

Dilluns a divendres 9h a 13.30h / 16h a 20h

Dissabte 16.30h a 20.30h

*L'horari d'atenció i informació està realitzat, a banda de les persones professionals, per la Comissió d'Informació i d'Acollida del centre formada per persones voluntàries del casal.

 

C Arquitecte Moragas, 5
08035 Barcelona
Telèfon: 93 428 73 37
Metro: L3 Montbau, L3 Mundet
Autobusos: V21, 27, 60
Com anar-hi