L'espai municipal La Clota Cotreball és un projecte d’activació socioeconòmica dels barris d’Horta-Guinardó: busca mobilitzar recursos públics (locals) i posar-los a disposició de projectes econòmics interessants per al territori i donant oportunitats avantatjoses per emprendre als veïns i veïnes d’Horta-Guinardó i de la ciutat de Barcelona.

És un conjunt de locals d’un total de 362 m2, ubicats al barri de La Clota (Avinguda de l’Estatut 1-13, a prop de plaça Eivissa) i recentment reformats. Són espais d’oficina, cuina i taller que s’ofereixen de manera gratuïta a l’emprenedoria convencional i projectes d’economia social i solidària. La contraprestació per a l’ús gratuït de les instal·lacions és la realització d’accions específiques de retorn social que es dissenyen conjuntament amb les entitats d’Horta-Guinardó amb cada cotreballador i cotreballadora, atenent als seus perfils i les necessitats del territori.

La Clota Cotreball és en funcionament des de maig de 2019 i en l’actualitat alberga 35 projectes que suposen més de 40 persones a l’espai. Continuem reben noves propostes per incorporar-se, i cada mes es fan noves admissions.

Si vols optar a tenir un espai per al teu projecte a La Clota Cotreball o més informació, escriu a laclotaespaicotreball@bcn.cat i ens posarem en contacte amb tu. A més, en aquest dossier trobaràs informació més detallada del projecte i també pots fer una visita virtual de l’espai, realitzada per un dels cotreballadors de La Clota Cotreball i/o consultar la galeria de fotografies. Finalment, si vols conèixer quin tipus de projectes estan actualment allotjats pots consultar el nostre directori de projectes.

Si ets una entitat del Districte i vols sol·licitar un retorn, en el mateix directori podràs consultar què estan oferint les persones ubicades al equipament. La sol·licitud la pots tramitar omplint aquest formulari

Amb aquest projecte impulsat per Districte d’Horta-Guinardó i Barcelona Activa, en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Districte (PDE), volem donar suport a l’emprenedoria mentre afavorim la dinamització socioeconòmica del territori i les sinèrgies entre teixit econòmic, veïnal i agents públics. Els sectors o àmbits econòmics que el PDE d’Horta-Guinardó marca com a estratègics són: atenció a persones, esports i lleure, alimentació i sostenibilitat ambiental, comerç de proximitat, economia social i solidària, art i cultura i innovació tecnològica.

 

El següent vídeo explica de manera global en què consisteixen els Plans de Desenvolupament Econòmic de Districte: