10 projectes de promoció econòmica comencen a Horta-Guinardó

dimarts, 19. febrer 2019 - 16:58

10 projectes de promoció econòmica comencen aquest 2019 al districte d’Horta-Guinardó

10 projectes de promoció econòmica comencen aquest 2019 al districte d’Horta-Guinardó, gràcies a la convocatòria d’ajuts “Impulsem el que fas”, que, per segon any consecutiu, ha obert amb un total de 2.274.246 euros destinats als 97 projectes aprovats dels 470 que es van presentar.

Concretament al districte d’Horta-Guinardó, s’han destinat un total 188.640€ pels projectes aprovats.

Tots ells, ben diferents: un d’emprenedoria i empresa de proximitat, cinc d’economies comunitàries i innovació social, un de foment de l’ocupació de qualitat al territori i tres d’instal·lació d’activitat econòmica en plantes baixes buides. L’Educació i la Formació, l’Ocupació i l’Economia Social i Solidària, són alguns dels àmbits d’actuació dels projectes aprovats, i per això no és d’estranyar que s’hi dediquin diverses iniciatives. És el cas de la iniciativa de Dinamització d’usos de Can Soler, impulsada per la Fundació Privada els Tres Turons, que pretén promocionar els usos i la recuperació de l’espai exterior de la Masia Can Soler, a través de la realització d’accions educatives i de lleure entorn el Medi Ambient.

Així mateix, la Cooperativa A Granel, que realitza tallers formatius i acompanyaments a grups i entitats per a la presa de consciència col·lectiva per a la transformació social, ha llogat el primer local propi per instal·lar-hi la seva activitat al barri del Guinardó. Pel que fa als àmbits d’emprenedoria i ocupació, trobem els projectes Empren-Lab i l’Escola Cafeteria Marticoffee impulsats, respectivament, per la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM) i la Fundació Privada Jovent. La primera iniciativa, proposa la creació d’un laboratori ciutadà d’emprenedoria que permeti un desenvolupament socioeconòmic dels barris, amb especial suport al col·lectiu de dones empresàries, directives i professionals associades, i la segona, és un projecte integral centrat en la capacitació i inserció laboral de joves en risc d’exclusió social, a partir d’itineraris formatius i pràctiques reals en l’entorn de treball Marticoffee.

Dins d’aquests 10 projectes, també trobem iniciatives d’Economia Social i Solidària com és el cas del projecte Mercat de pagesia del Guinardó i punt d’informació d’ESS, de l’Associació APASSOS, que té per objectiu contribuir a la dinamització comercial i econòmica del barri del Guinardó facilitant nous espais de participació ciutadana i processos comunitaris basats en l’educació i sensibilització sobre els circuits curts i una nova cultura alimentaria. Així mateix, també trobem el projecte Mercat de la Terra de l’Associació Slow Food Barcelona que, a través de la consolidació del Mercat de la Terra del barri de Poble-sec i la creació d’un nou mercat a la plaça Bacardí a Horta, pretén enfortir i consolidar els productes locals.

S’ha aprovat també, el projecte Tecomate, impulsat per l’entitat Matebcn SCCL i constituït com una cooperativa de joves, que té com a objectiu la fabricació i distribució de refrescs alternatius elaborats amb mate, o el projecte MerCam de l’Associació Esclat, que per segon any consecutiu i donant continuïtat al projecte, planteja el llançament d’un carret- caminador motoritzat al mercat que permeti, per una banda, millorar la mobilitat de les persones grans i/o amb problemes de mobilitat, i, per l’altre, oferir noves oportunitats de feina a persones amb discapacitat.

Un altre dels projectes aprovats, vol impulsar, en línia amb el Districte, l’aplicació del balanç de l’economia del Bé Comú. El projecte Districte de Horta-Guinardó: Territori del bé comú, està impulsat per l’Associació Catalana per al Foment de l’Economia del Bé Comú, i busca contribuir en l’enfortiment del teixit empresarial del Districte de Horta-Guinardó, a través de la creació d’un ecosistema d’empreses i organitzacions implicades en la construcció d’un territori del bé comú.

Per finalitzar, també trobem una altra iniciativa que contribuirà a la dinamització econòmica del barri del Guinardó, amb una elevada presència de locals buits. És el cas del projecte Espais per Viure, Treballar i Estudiar del Grup de Promoció i Disseny EFEBE SL, que pretén aportar solucions que millorin la salut dels espais i de les persones tot instaurant la seva seu al districte a través d’un espai de Work Cafè al Casal d’Entitats Mas Guinardó.