Article mensual de retorn: novembre

dijous, 23 desembre, 2021 - 08:53

LA CLOTA COTREBALL. Els mesos de novembre i desembre brillen amb llum pròpia; una llum amb colors vius, reivindicatius i festius.

Els mesos de novembre i desembre brillen amb llum pròpia; una llum amb colors vius, reivindicatius i festius.

Els mesos de novembre i desembre brillen amb llum pròpia. Els carrers s’il·luminen amb colors reivindicatius, com el lila, del 25-N, Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència envers les Dones; amb colors plens d’orgull, com els de l’arc iris, pel FOK Karmel; i amb colors festius, com el vermell i el verd, propis del Nadal. Fins i tot el negre esdevé sinònim de claror, perquè el Black Friday, preàmbul de les compres nadalenques, ja forma part de l’estratègia de venda dels comerços dels nostres barris, i veïns i veïnes envaeixen els carrers i les places a la recerca del regal perfecte per a la mainada, parella i progenitors.

La Clota Cotreball, atenta a tot allò que l’envolta, també llueix els últims mesos de l’any i participa d’aquesta explosió de llum i de color. Actua amb previsió per gestionar els retorns específics d’aquesta època i per posar en marxa iniciatives pròpies i externes.

D’una banda, la il·lustradora Lucía Serrano ha dissenyat un cartell que crida “Stop Violència Masclista”, que es pot admirar a l’entrada de l’espai d’oficina del Cotreball. Una iniciativa a la qual es va adherir la resta de la comunitat coworker gravant un vídeo que pretén acabar amb aquesta xacra (el podeu veure aquí).

De l’altra, la impulsora del projecte Coach & Teràpia LGTBIQ+ ha realitzat una xerrada sobre diversitat sexual per als professionals del CAP del Carmel en un espai cedit per la Biblioteca Juan Marsé. I les talleristes dels projectes AMÀ Store i ai!culotte posen en marxa el mes de desembre diversos tallers de garlandes de nadal artesanals i de galetes de gingebre per a diferents Casals del Districte i participen del primer showroom de projectes tèxtils de La Clota Cotreball a mode de tastet.

Aquest mes de novembre, també han sortit a la llum els vídeos promocionals del comerç de proximitat del Districte d’Horta-Guinardó. L’ajuda dels projectes Semillas de Bambú, Cèrcols, AMÀ Store i Meryac Store va ser crucial per a la creació de la campanya conjuntament amb les diferents Associacions de Comerciants i Tècniques de Districte. Es tracta d’un clip personalitzat per a cada barri, gravat i editat per Kinothèque (aquí els pots veure tots: el de la Teixonera, Sant Genís dels Agudells, Baix Guinardó, Horta, El Carmel, Eix Maragall i el Guinardó).

Finalment, destaquem l’esperit de solidaritat de les persones de La Clota Cotreball que, per circumstàncies determinades, s’incrementa per aquestes dates (aquí, com arreu de la ciutat). Perquè l’enllumenat de Nadal a Barcelona també desperta tristor en moltes llars i a peu de carrer (a famílies en risc d’exclusió social, a persones sense sostre i/o sense família). Tant important és la tasca continuada que fan l’Ester Almenar i el projecte Som amb tu, acompanyant persones grans per combatre’n l’aïllament i la solitud, com la tasca puntual que realitzen diverses persones cotreballadores distribuint aliments a persones en situació de pobresa extrema -en dates tant properes al Nadal. Potser per això, s’ha fixat l’1 de Desembre com el Dia internacional del Voluntariat.

El mes de novembre tancava amb un balanç de 6 retorns sol·licitats, 10 d’acordats i 6 de finalitzats, amb un total de 98,5 hores executades.