Busques espai per desenvolupar el teu projecte? Vine a La Clota Cotreball!

dilluns, 9. setembre 2019 - 8:56

La Clota Cotreball. Busques espai per desenvolupar el teu projecte? Vine a La Clota Cotreball!

Dimarts 17 de setembre a les 18.30h tindrà lloc una visita guiada a La Clota Cotreball amb sessió informativa sobre com sol·licitar espai en aquest singular espai de cotreball, impulsat per Districte d’Horta-Guinardó i Barcelona Activa.

La Clota Cotreball és un conjunt de locals d’un total de 362 m2, ubicats al barri de La Clota (Avinguda de l’Estatut 1-13) recentment reformats (podeu fer una visita virtual als locals i consultar la galeria fotogràfica). En ells, s’hi poden instal·lar emprenedors i emprenedores que estiguin començant projectes empresarials més consolidats. El que cal és que la seva activitat giri al voltant dels eixos del Pla de Desenvolupament Econòmic d’Horta-Guinardó i que, com a contraprestació de l’ús gratuït de l’espai, facin activitats de retorn social beneficioses per a les entitats i veïnat d’Horta-Guinardó. Aquestes activitats són consensuades amb cada cotreballador o cotreballadora i suposen entre 4 i 8 hores de dedicació al mes.

L’objectiu de La Clota Cotreball és oferir oportunitats a l’emprenedoria i a d’altres projectes econòmics coherents amb l’economia que el territori necessita, així com enfortir el teixit comunitari i donar respostes a necessitats socials gràcies a la implicació de professionals amb el seu entorn.

El proper 17 de setembre realitzarem una sessió informativa amb visita a les instal·lacions per donar a conèixer detalls del projecte i l’espai. T’hi esperem! Inscriu-te en el següent enllaç. D’altra banda, en aquest enllaç trobes més informació sobre el projecte i també pots escriure a laclotaespaicotreball@bcn.cat si necessites resoldre cap dubte o vols sol·licitar directament un lloc a La Clota Cotreball.

Els primers cotreballadors i cotreballadores

La Clota Cotreball es va posar en marxa al maig de 2019 i els primers mesos han acollit els primers cotreballadors i cotreballadores que s’hi han anat instal·lant. Es tracta de gairebé una cinquantena de professionals d’àmbits tan diversos com la comunicació, el disseny gràfic, el màrqueting, l’educació, la producció tèxtil, la psicopedagogia, la sobirania alimentària o la dinamització comunitària. Els diferents locals permeten aquesta coexistència i l’ús per exemple de maquinària per a projectes de petita producció en alguns dels locals.

En aquests primers mesos, a més, s’han començat a activar els primers retorns socials. Així, els tres membres de la productora audiovisual Kinotheque, ubicats a La Clota Cotreball, han realitzat aquest vídeo per a Carmel Amunt, el qual servirà a totes les entitats que en formen part per a donar-se a conèixer entre el veïnat i altres entitats i poder així enfortir la xarxa comunitària del Carmel.

Un altre projecte de retorn social realitzat han estat els tallers de dibuix infantil realitzats cada dimarts i dijous de juliol a la Sala Polivalent Montbau, impartits per l’Elvira Mullieva, artesana que té el seu espai de producció a La Clota Cotreball.

Durant la tardor s’activaran molts més retorns. Les entitats socials d’Horta-Guinardó poden sol·licitar-ne escrivint a laclotaespaicotreball@bcn.cat i des de l’equip de gestió del projecte es valora cada sol·licitud i es vincula als cotreballadors o cotreballadores que la podrien desenvolupar.