Impulsem 6 projectes de promoció econòmica a Horta-Guinardó

dilluns, 13. gener 2020 - 8:39

Impulsem el que fas 2019. 6 projectes per promoure l’economia de proximitat es desenvoluparan al 2020 al districte d’Horta-Guinardó a través de la convocatòria d’ajuts “Impulsem el que fas” de l’Ajuntament de Barcelona i, impulsada per Barcelona Activa.

Un total de 6 projectes per promoure l’economia de proximitat es desenvoluparan al 2020 al districte d’Horta-Guinardó a través de la convocatòria d’ajuts “Impulsem el que fas” de l’Ajuntament de Barcelona i, impulsada per Barcelona Activa.

Concretament al districte d’Horta Guinardó, s’han destinat un total de 111.301,40€ pels projectes aprovats. Tots ells, ben diferents, responent a les diverses necessitats del territori: dos projectes relacionats amb l’emprenedoria i l’empresa de proximitat, dos per a l‘impuls d’economies comunitàries i innovació social, un de foment de l’ocupació de qualitat al territori i un dins la modalitat de models agroalimentaris sostenibles.

En la modalitat d’empresa al territori, trobem, per una banda, el projecte Professionalitzant el futur de l’entitat Music Mentoring que té per objectiu la professionalització de l’emprenedoria en l’àmbit de la música, i, per l’altre, el projecte Cuina per l’ocupació de la Fundació Privada Jovent, que pretén fomentar i promoure l’ocupació juvenil posant en marxa a la cafeteria Martícoffee un punt de venta de menjars per emportar.

Pel que fa a l’emprenedoria i l’ocupació, trobem iniciatives tals com el Campament d’innovació, creativitat i emprenedoria per a joves iniciatives col·lectives, una iniciativa presentada per Calidoscoop, que té per objectiu fomentar l’emprenedoria a través d’accions formatives en competències emprenedores. I també, el projecte Ocupa’t BCN de l’Associació Cultural El Parlante, iniciativa de co-creació i comunicació estratègica que pretén afavorir l’accés al mercat laboral dels joves d’entre 16 i 25 anys en situació de vulnerabilitat social, a través de la formació en eines vinculades a la intel·ligència emocional i a la comunicació. En quant a Innovació Socioeconòmica, s’ha subvencionat el projecte Cultivant juntes l’ESS a Horta Guinardó de l’entitat Matebcn que sensibilitza en l’àmbit de l’ESS i fomenta la xarxa entre les entitats del districte.

Dins d’aquests 6 projectes, i ja per acabar, també trobem iniciatives de models agroalimentaris sostenibles com per exemple el projecte Fem Plaça II. Consolidació dels Mercats de Pagès a Barcelona, de la Xarxa de Consum Solidari, que pretén consolidar els Mercats de Pagès del Guinardó tot promovent noves col·laboracions amb entitats veïnals per tal d’establir espais d’interrelació que promoguin la sobirania alimentaria, la promoció de l’ESS, el feminisme i el consum crític i responsable.