La Clota Cotreball: Projecte El Nanoescopista

dijous, 30 juliol, 2020 - 08:09

La Clota Cotreball. El projecte “El Nanoescopista” aposta per la creativitat i la ciència. S’encarrega de realitzar projectes, tallers i xerrades basades en la ciència i la nanotecnologia amb components creatius i artístics on els protagonistes són les persones.

El projecte “El Nanoescopista” aposta per la creativitat i la ciència. S’encarrega de realitzar projectes, tallers i xerrades basades en la ciència i la nanotecnologia amb components creatius i artístics on els protagonistes són les persones.

La seva visió és Co-crear un futur més social per a la societat i inspirar noves vocacions científiques hibridant la nanotecnologia, la creativitat i l’art. La seva metodologia combina la ciència amb la creativitat, a través de tallers, jocs i aprenentatge experiencial basats en el Design Thinking, i d’actuacions en directe amb propostes formatives online.

Juntament amb això, apliquen la divulgació de ciència i nanotecnologia per potenciar el branding d’empreses compromeses socialment, amb la ciència o cultura.

Des de fa 2 anys treballen entorn una aproximació innovadora per convertir la ciència en cultura i introduir-la a través d’eines de creativitat com ara tallers participatius, educatius i innovadors a l’aula.

Van decidir emprendre ja que van descobrir que desenvolupant la seva gran passió, compartint experiències i coneixement, es beneficiaven d’un retorn econòmic. A través de l’entusiasme i la passió que posen en les seves accions, aquestes arriben molt més lluny i són molt més potents i eficients.

Gràcies a La Clota Cotreball, han tingut la possibilitat de trobar un lloc d’estada adequat a la seva idea coexistint amb altres projectes socials així com interaccionant amb la comunitat de l’entorn.

A canvi, i a través del retorn social i la contraprestació a entitats i comunitats de districte, han tingut l’oportunitat de col·laborar amb el barri de Montbau a través del projecte Punt Científic per apropar-hi la ciència a través de diverses activitats en els darreres 3 mesos tot complementant-ho amb altres accions al districte d’Horta i als voltants de La Clota.

D’ara en endavant tenen per objectiu aconseguir la consolidació de la seva línia de projectes educa-creatius tot augmentant el número d’accions i consolidant la seva xarxa contactes.

Recentment han rebut la Menció d’Honor “SuperNano” al Concurs Internacional Ciència en Acció en la Modalitat “Ciència y Tecnologia”: per introduir d’una manera senzilla i a la vegada atractiva experiments i activitats per comprendre la nanotecnología.