La Clota Cotreball: Projecte Tlön Planet Bags

dijous, 2 setembre, 2021 - 09:43

LA CLOTA COTREBALL. Tlön Planet Bags, marca de moda i complements d’origen argentí amb aires mediterranis.

Tlön Planet Bags, marca de moda i complements d’origen argentí amb aires mediterranis. Un univers creatiu per descobrir, que evoluciona i es reinventa contínuament, en clara referència al conte de Jorge Luis Borges, Tlön, Uqbar, Orbis Tertius, on Tlön és un planeta desconegut que cobra vida en l’imaginari de l’escriptor.

Tlön Planet Bags neix de la mà de la Laura Criscione, dissenyadora de moda graduada a la Universitat de Buenos Aires. Al 2014 projecta el seu talent en el desenvolupament experimental de col·leccions de calçat. Un any més tard, creua l’Atlàntic i posa rumb a Barcelona, deixant enrere tota una vida per iniciar una nova aventura personal. Dins la maleta, l’acompanyen records, alguns teixits naturals amb qualitats úniques i l’anhel de crear amb ells un producte incomparable.

Creix la seva preocupació per l’impacte del sector de la moda en el mediambient així com el seu interès per les teles naturals, la seva procedència i qualitat. Continua la seva formació per aprendre més sobre teixits i sostenibilitat; aconsegueix nous materials de jute, ràfia de paper i cotó orgànic i finalment, l’any 2019, recupera i posa en marxa el seu gran projecte, Tlön Planet Bags (e-commerce de venda on line), amb nous dissenys i taller propi a la ciutat comtal.

A l’estudi de Tlön s’hi manufacturen bosses, motxilles, ronyoneres i d’altres accessoris (alguns d’ells, personalitzables) seguint els preceptes i valors del model slow fashion: disseny artesanal, materials naturals i reciclats i producció local respectuosa amb la cadena de fabricació i l’entorn; destinada a una clientela moderna i amb consciència ecològica que respon a una demanda creixent d’autenticitat, simplicitat i sostenibilitat. Partint d’aquest model, la marca genera un stock reduït, treballa a demanda, produïnt allò que es vendrà, i fins i tot aprofita peces sobrants de producció, tot plegat per minimitzar el malbaratament i disminuir  residus.

La impulsora de Tlön Planet Bags, juntament amb el seu soci i company, decideix emprendre per la llibertat de confeccionar allò que la apassiona, fidel als seus principis ètics, contribuint al creixement d’una indústria tèxtil sostenible i al desenvolupament d’una societat més justa i verda.

La Laura arriba al Cotreball el març de 2021 i aquí troba un espai per fer créixer la seva marca, per relacionar-se amb altres emprenedors i emprenedores amb qui establir sinergies i per contribuir amb el Retorn Social al desenvolupament del territori i, d’aquesta manera, deixar una petjada positiva en el seu entorn més proper. El servei de retorn social representa per a ella treure a la llum habilitats que l’apassionen i que per qüestions de feina i de la rutina del dia a dia quedaven ocultes i que ara l’ajuden a connectar amb si mateixa des d’una perspectiva cooperadora. Ha dissenyat cartelleria i recentment productes solidaris destinats a la recaptació de fons per a l’entitat aacic.

L’objectiu del projecte de la Laura a mig termini és convertir Tlön Planet Bags en una empresa transformadora, enfortida i consolidada, amb una oferta de productes més àmplia. I la seva ambició és planificar noves col·leccions en col·laboració d’altres persones emprenedores i d’artistes locals.