La Clota Cotreball: Projecte L'Altre Festival

dimarts, 14 juliol, 2020 - 12:02

La Clota Cotreball. El projecte “L’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental” és una de les iniciatives que participen a La Clota Cotreball.

El projecte “L’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental” és una de les iniciatives que participen a La Clota Cotreball, que pretén aconseguir el benestar i la inclusió de les persones amb i sense problemàtiques de salut mental, a través de les arts escèniques donant a conèixer la realitat de la salut mental a la societat i creant i explorant nous formats escènics.

El Festival és un espai de trobada, de diàleg i d’intercanvi entre els professionals d’arts escèniques, les persones amb i sense problemes de salut mental, les seves famílies, les professionals de l’àmbit sanitari, els veïns i la ciutadania.

A les seves cinc edicions, L’Altre Festival ha visitat diferents llocs emblemàtics de Barcelona, Manresa i Rosario (Argentina), amb la participació de  més de 12.000 espectadors, 1.300 artistes i  70 companyies de teatre, dansa, circ, grups de música i altres formats escènics.

Alguns noms que ja han passat per L’Altre Festival són Joan Manuel Serrat, James Rhodes, Toni Mira, Marta Carrasco, Los Galindos, Stalker Teatro, Pallapupas, Accademia della Follia, Teatro do Mar, Cabo San Roque i Mark Lockyer_ ATC Company, entre d’altres.

 

Els membres del grup, van començar com a voluntaris en els tres primers anys de l’existència del projecte on, per sort, van poder crear una infraestructura i començar a créixer fins a dia d’avui on ja són 3 persones que formem part de l’Altre Comitè.

La Martina, representant de l’Altre Comitè, i persona referent ubicada a La Clota Cotreball, va saltar a aquest món incert d’autònoms, després de 13 anys treballant a l’àmbit social com a gestora de projectes per què necessitava més flexibilitat i conciliació a la seva vida, i, també, menys estructures organitzacionals i més creativitat.

Gràcies a La Clota Cotreball, ha tingut l’oportunitat d’estar amb persones que viuen la mateixa situació tot rodejant-se de molta energia positiva i construint noves amistats.

A canvi, i a través del retorn social i la contraprestació a entitats i comunitats de districte, ha tingut la oportunitat de conèixer l’equip de l’Espai Jove Boca Nord i donar-los suport en la millora de la seva estratègia de la seva comunicació, fet que l’hi ha servit per conèixer altres realitats i equipaments locals.

 

Aquest 2020 L’Altre Festival serà molt especial, un festival itinerant amb l’escenari mòbil que s’apropa a les persones que no poden gaudir de l’oferta cultural de la ciutat. Residències de gent gran i equipaments d’habitatge inclusius seran les espectadores de música, teatre, dansa i circ relacionades amb l’àmbit de la salut mental!

Acaben d’iniciar una campanya de captació a través de Goteo: http://goteo.cc/laltrefestival2020