Les primeres experiències en retorn social de #LaClotaCotreball

divendres, 31. gener 2020 - 10:20

La Clota Cotreball. Les accions de retorn social es treballen una a una i són el resultat d’haver posat en comú la necessitat de l’entitat o equipament amb el/la professional que pot donar -hi resposta.

Les accions de retorn social es treballen una a una. I són el resultat d’haver posat en comú la necessitat de l’entitat o equipament amb el/la professional que pot donar resposta a aquesta necessitat.

Durant els mesos de juny i juliol del2019 es van realitzar els primers retorns i és a partir del setembre que, l’equip tècnic del cotreball, fomenta la demanda de retorns socials entre les entitats i equipaments del districte d’Horta Guinardó. Com que aquests són actors molt plurals, també ho són les seves necessitats i les seves demandes de retorn. En aquest sentit el fet que La Clota Cotreball sigui un equipament que allotja professionals de camps diversos facilita el poder donar una resposta positiva a les diferents sol·licituds del teixit social.

Les respostes poden ser tan diverses com tallers en temes de costura, d’alimentació saludable, de manualitats, sobre ciència o salut, en economia circular o cohesió i convivència… Més enllà dels tallers, es poden realitzar assessoraments o accions en temes de comunicació, mediació, creació d’esdeveniments, subvencions, correcció de textos, informàtica, disseny d’interiors i arquitectura, dinamització d’activitats…

Durant el segon semestre de l’any, han estat 23 actors del territori els beneficiaris dels 25 retorns realitzats. Aquestes accions suposen un total de 379 hores executades per part dels cotreballadors i cotreballadores de l’espai professional. Les entitats i equipaments que n’han sol·licitat són les següents: Martí Codolar, Carmel Amunt, La Clota Cotreball, Sala Polivalent Montbau, Institut Ferran Tallada, Diables D’Horta, Associació de Veïns La Clota, Carmel A La Vista, Centre Cívic Matas I Ramis, Escola Font D’en Fargues, Centre Cívic El Carmel, Fundació Tres Turons, Associació de Veïns Joan Maragall, A Granel, Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (en la seva acció territorial al districte), Casal D’avis Sant Genís, CAP El Carmel, Espai Jove Boca Nord, Companyia Teatre Mas Guinardó, AACIC-Cor Avant, Federació de Comerciants 3 Turons, Biblioteca Carmel-Juan Marsé

Si esteu interessats en visitar l’espai o si sou una entitat o equipament d’Horta-Guinardó, podeu escriure a l’adreça de correu electrònic laclotaespaicotreball@bcn.cat explicant el que necessiteu i ens posarem en contacte amb vosaltres.

*Tècniques de Carmel Amunt i del projecte Kinotheque explicant una acció de retorn social.