Neix Intermedia Locals, un servei municipal per a la intermediació de lloguer de locals buits

dimarts, 16. maig 2023 - 10:55

AMUNT PERSIANES. El nou servei busca la signatura de nous contractes de lloguer amb preus sota mercat, ajuts a la propietat de fins a 3.000€ i condicions avantatjoses per a ambdues parts.

El nou servei busca la signatura de nous contractes de lloguer amb preus sota mercat, ajuts a la propietat de fins a 3.000€ i condicions avantatjoses per a ambdues parts.

Impulsat per Barcelona Activa en el marc de l’Estratègia Amunt Persianes, Intermedia Locals comença a caminar. El nou web ja és operatiu (barcelonactiva.cat/intermedialocals) i la captació de locals ja és oberta. Han de ser locals en planta baixa a Barcelona que portin com a mínim 12 mesos buits i per tal que Barcelona Activa busqui llogaters o llogateres, cal que la propietat accepti ofertar un lloguer com a mínim un 15% per sota del preu de taxació (que realitzen professionals inscrits/es en el llistat de pèrits tramés a l’administració de justícia, en el marc de convenis de Barcelona Activa amb el Col·legi Oficial d’Administradors de Finques de Barcelona i Lleida, el Col·legi d’Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona i província i l’Associació d’Agents Immobiliaris de Catalunya).

Un cop valorat el local i les seves característiques i potencialitats d’acord a la normativa vigent, Barcelona Activa el publicita al web i busca activament projectes per instal·lar-s’hi. Poden ser de persones emprenedores o empreses consolidades i les activitats poden ser botigues, oficines o tallers. Barcelona Activa en valora la viabilitat econòmica i la idoneïtat en relació amb l’entorn i el marc normatiu del territori. També s’ocupa de la gestió dels dubtes i l’acompanyament a ambdues parts. Un cop tancat el contracte, que ha de ser de com a mínim 5 anys, Barcelona Activa atorga 3.000€ a la propietat, els quals hauran de destinar-se únicament a adequacions al local, altes de subministres o contractació d’assegurança de les rendes de lloguer.

En el cas d’Horta-Guinardó, cal remarcar que la implementació de projectes de dinamització de plantes baixes buides és un objectiu estratègic del Pla de Desenvolupament Econòmic 2021-2023.

Més informació a barcelonactiva.cat/intermedialocals