Reactivem el teu comerç

dijous, 9 setembre, 2021 - 10:23

REACTIVACIÓ ECONÒMICA. Convocatòria per l'atorgament de subvencions per donar suport a la reactivació d'establiments d'economia local.

Convocatòria per l'atorgament de subvencions per donar suport a la reactivació d'establiments d'economia local.

Els ajuts persegueixen estimular l’economia, evitar el tancament de locals, promoure la reobertura dels que van haver de tancar i generar nous llocs de treball. Es van dividir en dues fases: la primera, dotada de 12 milions d’euros, que es va acabar el 9 de setembre, i la segona, de 8 milions, que, a més de la revitalització econòmica, també té en compte aspectes de sostenibilitat i eficiència. Aquesta darrera s’ha encetat el 10 d’agost i s’hi podrà optar fins al 17 de setembre.

Aquesta segona fase, dotada de 8 milions d’euros, s’adreça a titulars d’una activitat econòmica com establiments comercials i de serveis en general, establiments de restauració o oci nocturn i establiments d’allotjament turístic. També a persones autònomes i d’altres formes empresarials (amb domicili dels seus titulars a la ciutat de Barcelona) amb o sense necessitat de tenir local pel desenvolupament de la seva activitat.

Pel que fa als terminis, es pot tramitar la sol·licitud d’aquests ajuts del 10 d’agost del 2021 al 17 de setembre de 2021. 

Com a requisit per optar-hi, serà necessari haver fet o estar en disposició de fer, entre el 14 de març del 2020 i el 31 de desembre del 2021, una despesa d’inversió mínima de 20.000 € en projectes realitzats o per realitzar en l’activitat econòmica de l’establiment o bé en l’àmbit del funcionament de l’activitat econòmica. La subvenció atorgada podrà arribar a un màxim de 100.000 €, en funció de la tipologia de l’activitat i les dimensions de l’establiment.

Així doncs, es tracta d’una bona oportunitat perquè els establiments o bé les persones autònomes puguin rebre suport per desenvolupar millores en els següents àmbits:

  • Condicionament i confort de l’establiment per a l’exercici de la seva activitat.
  • Millora de l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb diversitat funcional a l’activitat econòmica.
  • Funcionament de l’activitat econòmica.
  • Sostenibilitat i equitat de l’activitat econòmica.

Per qualsevol dubte, es pot enviar un correu electrònic a cope@bcn.cat.

Més info:

Accedeix a tota la informació per tramitar les ajudes https://www.barcelona.cat/reactivacioeconomica/ca/subvencions-reactivem-barcelona?p=activitats-comercials