Tortells, tests d’antígens i cooperació

dilluns, 28. febrer 2022 - 14:32

LA CLOTA COTREBALL. L’inici del 2022 s’ha mogut entre la màgia dels Reis d’Orient i la confusió per l’increment de contagis i de baixes per Covid.

L’inici del 2022 s’ha mogut entre la màgia dels Reis d’Orient i la confusió per l’increment de contagis i de baixes per Covid. Tanmateix, la vida ha transcorregut al Cotreball al marge de les festes i de les absències per malaltia i, el retorn social, també.

En aquest primer mes de l’any, màgia i solidaritat han estat el motor que ha empès les persones residents a l’equipament de La Clota a realitzar serveis de retorn social.

Així, el projecte PatrocinaM s’ha desplaçat fins a la carpa del rei Melcior per fotografiar el moment en què els infants feien entrega de les seves cartes, immortalitzant els seus somriures i les seves il·lusions. Una experiència inoblidable compartida amb l’Associació de Comerciants Carmel Comerç i la de La Teixonera.

Però tant evocador és el record d’unes imatges icòniques d’infantesa, com el del neguit de la nit de reis o el de l’acció de desembolicar els regals ben entrat el matí del dia 6. I aquest últim acte és clau que arribi a totes les llars. Motiu pel qual l’Agrupament Scout del Mas Guinardó realitza cada any una campanya de recollida de joguines en la qual hi han participat diversos projectes del cotreball, entre ells la impulsora del projecte The Food Fill, la de Fonemagym, el de PatrocinaM i la Sarah Kusnadi.

Tanmateix, hi ha d’altres col·lectius que també mereixen atenció, recolzament i companyia (tant en aquestes dates assenyales com durant tot l’any). D’aquí que algunes persones cotreballadores (com els promotors de Som amb tu i l’Ester Almenar) continuiïn la seva tasca d’acompanyament a gent gran per a l’entitat Amics de la Gent Gran i Radars.

Finalment, destaquem l’acord verbal arribat amb Càritas Horta perquè les persones usuàries de La Clota Cotreball realitzin (de forma continuada i/o intermitent), tasques de voluntariat per a l’elaboració i distribució de lots de menjar destinats a persones en risc de pobresa i d’exclusió social. Al més de gener hi han participat fins a 7 persones dels projectes Cèrcols, Coach&Teràpia LGTBIQ+, Miusutin, PatrocinaM, Som amb tu, Fonemagym i l’Ana Guelbenzu).

El mes de gener tancava amb un balanç de 10 retorns sol·licitats, 10 d’acordats, 5 de finalitzats i un total de 106 hores executades.