L'espai municipal La Clota Cotreball és un projecte d’activació socioeconòmica dels barris d’Horta-Guinardó: busca mobilitzar recursos públics (locals) i posar-los a disposició de projectes econòmics interessants per al territori i donant oportunitats avantatjoses per emprendre als veïns i veïnes d’Horta-Guinardó i de la ciutat de Barcelona.

És un conjunt de locals d’un total de 362 m2, ubicats al barri de La Clota (Avinguda de l’Estatut 1-13, a prop de plaça Eivissa) i recentment reformats. Són espais d’oficina, cuina i taller que s’ofereixen de manera gratuïta a l’emprenedoria convencional i projectes d’economia social i solidària. La contraprestació per a l’ús gratuït de les instal·lacions és la realització d’accions específiques de retorn social que es dissenyen conjuntament amb les entitats d’Horta-Guinardó amb cada cotreballador i cotreballadora, atenent als seus perfils i les necessitats del territori.

La Clota Cotreball és en funcionament des de maig de 2019 i en l’actualitat alberga 35 projectes que suposen més de 40 persones a l’espai. Continuem reben noves propostes per incorporar-se, i cada mes es fan noves admissions.

 

Vols optar a tenir un espai?


Si vols optar a tenir un espai per al teu projecte a La Clota Cotreball o més informació, escriu a laclotaespaicotreball@bcn.cat i ens posarem en contacte amb tu. A més, en aquest dossier trobaràs informació més detallada del projecte i també pots fer una visita virtual de l’espai, realitzada per un dels cotreballadors de La Clota Cotreball i/o consultar la galeria de fotografies. Finalment, si vols conèixer quin tipus de projectes estan actualment allotjats pots consultar el nostre directori de projectes

 

Vols sol·licitar un retorn?


Per a sol·licitar un retorn has de ser una entitat i en el mateix directori podràs consultar què estan oferint les persones ubicades a l'equipament.

 

 

Amb aquest projecte impulsat per Districte d’Horta-Guinardó i Barcelona Activa, en el marc del Pla de Desenvolupament Econòmic de Districte (PDE), volem donar suport a l’emprenedoria mentre afavorim la dinamització socioeconòmica del territori i les sinèrgies entre teixit econòmic, veïnal i agents públics. Els sectors o àmbits econòmics que el PDE d’Horta-Guinardó marca com a estratègics són: atenció a persones, esports i lleure, alimentació i sostenibilitat ambiental, comerç de proximitat, economia social i solidària, art i cultura i innovació tecnològica.