‘Les coses excepcionals’

Tornar

Espectacles. Pau Roca protagonitza una comèdia sobre allò que estem disposats a fer per aquells qui estimem.

La productora Sixto Paz i El Terrat porten als escenaris la versió catalana d’aquesta comèdia de Duncan Macmillan estrenada al Fringe Festival l’any 2013.

Un nen de set anys visita la seva mare a l’hospital i li deixa, sobre el coixí, una llista amb les coses excepcionals d’aquest món que fan que la vida valgui la pena: els gelats, les guerres d’aigua, que et deixin quedar-te mirant la tele quan ja ha passat l’hora d’anar a dormir, el color groc, les coses amb ratlles, les muntanyes russes, la gent quan ensopega…

El nen sap que la mare l’ha llegida perquè li ha corregit l’ortografia i, poc després, la llista comença a tenir vida pròpia. Ara el nen és un adult i la llista que va escriure quan la mare va intentar suïcidar-se li pot ser útil quan l’envaeix el sentiment de culpa que creix quan sent que no ha fet feliços els que estima i l’estimen.

Pau Roca interpreta un monòleg divertit i honest sobre temes tabú com la depressió i el suïcidi.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Besòs.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.


Els uns i els altres, tots són (som) excepcionals, extraordinaris, privilegiats... I també ho són les coses, les coses que ens passen, les coses que ens empenyen, les que ens aturen, les que ens fan avançar o parar quiets, les que ens conviden a participar-hi o les que volen ser contemplades... Coses excepcionals que fan que la vida sigui excepcional i que, sense excepció, pagui la pena viure-la. Coses que hem de recordar cada dia, coses que no poden ser oblidades, coses que hem de posar en negre sobre blanc, escrites en un paper, per no poder oblidar-les ni en els dies més negres. Comencem? Fem una llista? Som-hi! Hi va haver un nen que va començar molt de petit a llistar totes les coses per les quals pagava la pena viure, totes les coses per les quals a sa mare li pagava la pena viure, totes les coses per les quals sa mare no havia, mai més, de provar de suïcidar-se. I aquell nen ja no ho és, però continua engrossint la llista, encara que ara sigui ell qui necessita motius per seguir endavant. I aquest home, que va ser nen, ens espera a les portes del teatre. I ens hi demana motius. I els hi donem. I ells els comparteix amb la resta dels que hi han acudit. I junts els comentem. I justs compartim la joia de seguir vius. Perquè hi ha coses excepcionals que no ens podem perdre. Coses que ens esperen en girar la cantonada. Ens les trobarem d'aquí a uns minuts. O demà. O demà passat. I ens adonarem que ens sobren els motius, que hi ha tantes coses excepcionals que no caben en una llista! Però seguirem fent-la. Dia rere dia! Cosa rere cosa! Motiu rere motiu!

Centre Cívic Besòs

Adreça:
Rbla Prim, 87*89
District:
Sant Martí
Barri:
El Besòs i el Maresme
Codi postal:
08019
Població:
Barcelona

Aparcaments

Aparcament Skoki

C Maresme 186

933141844

Restaurants

Bar Restaurant Castañer

C Maresme 147

933078562

On
Centre Cívic Besòs
Quan
17/12/2020

Telèfon

Tel.:
932564901
Fax:
933070457

M'agrada 9

Back to top