Acaba la prova transfronterera de roaming d’electromobilitat de NeMo

S’ha demostrat que és possible fer un viatge de llarga distància amb vehicle elèctric, amb el protocol NeMo Open European Inter-Roaming, en què s’han utilitzat diferents plataformes i operadors de punts de recàrrega.

El 10 de maig passat es va iniciar, a la ciutat de Barcelona, el recorregut europeu de més de 5.000 quilòmetres, a través de nou països, amb cotxe elèctric, per demostrar el funcionament del protocol Inter-Roaming, desenvolupat pel projecte NeMo, passant pels països següents:  França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya, República Txeca, Àustria, Eslovènia i Itàlia; alhora s’ha assistit a cinc esdeveniments del sector, on s’ha donat a conèixer la iniciativa del projecte.

L’ús del vehicle elèctric va en augment, tot i que és cert que planificar un llarg viatge no és senzill: les estacions de recàrrega elèctrica pertanyen a diferents xarxes i ofereixen diverses formes d’accés i pagament.

La interoperabilitat segueix sent un problema, ja que dificulta els viatges de llarga distància als usuaris, i és per això que per millorar l’experiència de l’electromobilitat, el projecte NeMo ha desenvolupat una àmplia xarxa d’eines i serveis en un entorn distribuït amb una arquitectura oberta basada en interfícies estandarditzades.

Dins el consorci  hem tingut l’oportunitat de conèixer i implementar a la ciutat de Barcelona  el protocol obert OCPI (Open Charge Point Interface), que permet l’accés a qualsevol punt de recàrrega . Es tracta d’un estàndard totalment estès i reconegut en el context de l’electromobilitat a Europa i basat en open source , fet que s’alinea amb la política de transparència i codi obert de la Mesura de Govern per a la Digitalització Oberta dins del Pla digital de l’Ajuntament de Barcelona.

Back to top