Arranca un lloc web de seguiment analític de l’evolució de la COVID-19 a la ciutat

L’Ajuntament informa diàriament dels diferents aspectes relacionats amb l’impacte de la COVID-19 sobre la salut de les persones, la societat, l’economia o la qualitat de l’aire a través del web de l’evolució a la ciutat.

Gràcies al desplegament que l’Ajuntament ha impulsat de tota la infraestructura tecnològica i de sensors desplegada per la ciutat de Barcelona, l’Oficina Municipal de Dades (OMD) té la capacitat de generar, recollir,  emmagatzemar, processar i compartir una gran quantitat de dades que tenen un gran valor intrínsec per a la ciutadania, reforçant així el compromís de l’Ajuntament per les persones.

Des de l’inici del confinament, l’OMD ha estat realitzant enquestes setmanals a la ciutadania sobre la incidència de la COVID-19 per estudiar l’impacte en els àmbits de Salut, feina, situació actual del confinament, percepció de la crisi i la gestió que en fan les institucions de govern.

L’actual volum d’informació que la ciutadania i el mateix Ajuntament genera amb les seves activitats, combinat amb la tecnologia existent i la ciència de dades, permet fer un salt endavant i ser més eficient en capturar-les, emmagatzemar-les i analitzar-les i extreure’n conclusions que ajudin en la presa de decisions per a noves mesures públiques.

Les dades processades per l’OMD esdevenen una infraestructura d’interès públic i, per tant, un recurs compartit per al bé comú que permeten prendre decisions de manera més ràpida i democràtica, promoure la innovació,  aconseguir millors serveis públics i, finalment, apoderar a les persones.

Tota la informació recopilada durant aquests dies es pot trobar en aquest lloc web, disponible en català, castellà i anglès, permeten consultar les dades de l’impacte del coronavirus a Barcelona: seguiment de l’evolució per barris, afectacions a la mobilitat, indicadors econòmics, de treball i molts altres.

Les dades es mostren a través de gràfics, llistats i mapes de manera que fa més fàcil la seva comprensió. Tot i així s’està preparant un conjunt de dades (datasets) en diferents formats per publicar tots els indicadors que es visualitzen en aquest lloc web al portal d’Open Data BCN, de manera que tota la informació serà pública per a la ciutadania de Barcelona.

 

 

 

Back to top