Barcelona es presenta com a capital europea de la innovació en mobilitat

Tecnologia. Barcelona s’ha presentat oficialment a Brussel•les com a capital europea de la innovació en mobilitat.

La nova plataforma EIT Urban Mobility de l’Institut Europeu d’Innovació i Tecnologia (EIT) es va presentar ahir a Brussel•les. L’acte va suposar també la presentació oficial de Barcelona com a capital europea de la innovació en mobilitat, ja que serà la seu de la Knowledge and Innovation Community (KIC) en Mobilitat Urbana d’aquest projecte, és a dir, de la comunitat encarregada de desenvolupar les innovacions en mobilitat urbana de la Unió Europea fins al 2026.

La KIC en Mobilitat Urbana, amb seu a Barcelona, serà una plataforma publicoprivada multinacional europea, dedicada a la recerca i l’aplicació de solucions que millorin l’ús col·lectiu dels espais urbans.

La plataforma vetllarà per una mobilitat multimodal, accessible, confortable, segura, eficient i sostenible des d’una perspectiva integradora. Oferirà solucions als nous tipus de transport urbà a les ciutats europees, donarà suport a les comunitats locals i hi estimularà l’economia.

El projecte disposarà de quatre subseus a Copenhaguen (Dinamarca), Praga (República Txeca), Munic (Alemanya) i Helmond (Països Baixos).

L’elecció de Barcelona representa un reconeixement a les polítiques de mobilitat de la ciutat, com ara les Superilles, la millora de la infraestructura ciclista o la regulació pionera de vehicles de mobilitat personal, entre d’altres.

Alhora, reforça la capitalitat de Barcelona en innovació i recerca i consolida la ciutat com a referent en polítiques per posar la revolució tecnològica al servei de millores urbanes.

Back to top