Barcelona llença el repte de buscar solucions tecnològiques en el marc del 5G per millorar la vida de la gent gran

El repte busca propostes aplicables a l’àmbit domèstic amb l’objectiu d’educar, mantenir i estimular les persones grans perquè puguin viure en el seu entorn el màxim temps possible

L’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Mobile World Capital Barcelona (MWCapital), dins de la iniciativa 5GBarcelona, llencen el repte anomenat “Com millorar la qualitat de vida de les persones grans mitjançant la tecnologia”, que busca solucions per a la vida autònoma de les persones grans a la llar amb el 5G com a marc tecnològic.

L’envelliment de la població és un fenomen global que en l’actualitat afecta tots els països. Aproximadament el 10 % de la població mundial té 60 anys o més, i es preveu que la proporció augmenti al voltant del 20 % cap al 2050. L’envelliment té profundes implicacions en diversos aspectes de la vida quotidiana, inclosos la salut, l’habitatge, el transport, el lleure, la comunicació i les relacions personals i socials.

Les noves tecnologies tenen la capacitat de millorar la qualitat de vida de la gent gran i poden jugar un paper important per optimitzar la seva salut i benestar, ja que els ofereixen una solució d’ajuda, suport o prevenció amb l’objectiu d’educar, mantenir i estimular la persona per mantenir-la en el seu entorn domiciliari habitual el màxim temps possible. Aquesta millora es fa especialment evident en casos com els de les persones grans amb demència o malalties neurodegeneratives en un estat inicial no dependent.

Amb aquest repte, es busquen solucions tecnològiques digitals innovadores que puguin tenir un impacte positiu en la vida diària de la gent gran per viure independentment a casa seva i ser socialment actives durant més anys, mitigant entre d’altres, les seves mancances cognitives.

Les solucions proposades han d’aprofitar la immediatesa, el temps real, la connectivitat gairebé il·limitada i el baix consum energètic que possibilita la tecnologia 5G. La proposta guanyadora serà testejada i es farà una prova pilot de la solució en condicions reals dins de l’entorn experimental que ha creat la iniciativa 5GBarcelona.

El termini per presentar les propostes és fins al 22 de maig al web d-lab.tech/ca/eldery-ch5/

 

Back to top