Barcelona presenta el nou servei Endolla Barcelona

És un impuls a la innovació per promoure el vehicle elèctric, que s’anticipa a la demanda i mostra el compromís de Barcelona en l’estratègia de la mobilitat sostenible i saludable.

Endolla Barcelona, gestionada per l’operador públic B:SM, incorpora i integra tots els punts de recàrrega de l’Ajuntament, a la via pública i als aparcaments municipals (503 punts) i és la desena xarxa pública de recàrrega per a vehicles elèctrics més gran del món, i la més gran a nivell europeu per a motocicletes.

Barcelona ha invertit 3,8 milions d’euros en la xarxa de recàrrega, ha subministrat energia per 10,7 milions de quilòmetres sense emissions, i en els propers quatre anys invertirà 2,6 milions d’euros més, per crear cent nous punts de recàrrega als aparcaments subterranis i triplicar els punts de càrrega ràpida a la via pública, passant dels vint actuals a seixanta.

A la pàgina web hi ha tota la informació relativa a la xarxa, també inclou un mapa interactiu que mostra la ubicació de tots els punts i la seva disponibilitat en temps real, així com el número i tipus d’endoll que hi ha.

Tota aquesta informació està recopilada també a l’app de mobilitat smou que, a partir de la tardor, integrarà la pròpia gestió dels punts, i permetrà iniciar la recàrrega des del mòbil i reservar els punts situats al carrer sense necessitat d’operar amb targeta.

Barcelona fa un impuls a la xarxa de punts de recàrrega elèctrica que implica un lideratge públic de Barcelona en l’aposta per l’electromobilitat, i vol oferir un servei de qualitat i garantir cobertura a totes les zones de la ciutat. Alhora fa evident el seu compromís en la lluita contra l’emergència climàtica impulsant i desenvolupant la xarxa municipal de punts de recàrrega per a vehicles elèctrics.

Back to top