Barcelona, segona millor estratègia d’Europa per captar inversions tecnològiques

Tecnologia. Segons un informe de la revista fDi Intelligence, del grup Financial Times, i The Next Web, Barcelona i Catalunya disposen de la segona millor estratègia d’Europa per captar inversions d’àmbit tecnològic.

L’informe "Tech Cities of the Future", de la revista fDi Intelligence, del grup Financial Times i The Next Web, destaca que Barcelona i Catalunya disposen de la segona millor estratègia d’Europa per captar inversions estrangeres d’àmbit tecnològic. L’informe també explica que Barcelona ocupa la vuitena posició a tot Europa i la primera del sud d’Europa com a "tech city of the future".

L’informe Tech Cities of the Future, fet conjuntament per la  revista fDi Intelligence, del grup Financial Times, i per The Next Web (un dels mitjans i empreses d’intel·ligència de referència europea en l’àmbit de la tecnologia i les empreses emergents), destaca que Barcelona i Catalunya disposen de la segona millor estratègia d’Europa per captar inversions estrangeres d’àmbit tecnològic, només per darrere de Londres i per davant de ciutats com ara Berlín o Amsterdam.

Tech Cities of the Future subratlla la presència de 1.500 empreses emergents a Catalunya, la celebració d’esdeveniments com el Mobile World Congress i l’existència del 22@, el Pier01, els parcs científics i les universitats.

fDi Intelligence i The Next Web analitzen indicadors vinculats al potencial econòmic, la innovació, la captació d’inversió estrangera, la rendibilitat, l’ecosistema d’empreses emergents i l’estratègia per atreure noves inversions.

Barcelona, tech city of the future

A més, Tech Cities of the Future conclou que Barcelona ocupa la vuitena posició a Europa i la primera del sud d’Europa com a tech city of the future, per davant de ciutats com ara Madrid, Estocolm, Frankfurt o Munic. Encapçalen la classificació Londres, París i Dublín.

Segons dades de la Generalitat, a Catalunya hi ha actualment 1.369 empreses estrangeres tecnològiques (dades del 2019), un 21% més que l’any anterior.

 

Back to top