Convocatòria oberta per a la realització d’experiments multimèdia sobre la infraestructura FLAME

S’ha obert la primera convocatòria del projecte FLAME, dotada amb 540.000 €, per atorgar finançament a entitats que vulguin desplegar solucions tecnològiques utilitzant la infraestructura del projecte.

L’Ajuntament de Barcelona participa en projectes europeus, on s’aplica el model de gestió d’Urban Lab, en la recerca d’infraestructures TIC per trobar solucions que minimitzin l’impacte de les infraestructures en l’escletxa digital. FLAME (Facility Large-Scale Adaptative Media Experimentation) és una plataforma que permet fer testos amb aplicacions audiovisuals sobre una infraestructura de comunicacions sense fil i servidors WSN (wireless sensor network) amb molt baixa latència.

L’objectiu del projecte FLAME és el desplegament d’una infraestructura de xarxa/serveis que permeti validar com posar la futura tecnologia 5G al servei de Barcelona i la seva ciutadania. Les característiques principals de la infraestructura FLAME són: baixa latència, multidifusió, diferenciació de servei i localització de trànsit de xarxa.

Durant el 2018 i el 2019 s’obriran un total de tres convocatòries amb un pressupost total de 2.214.000 €. Aquesta primera convocatòria, dotada amb 540.000 €, va dirigida a pimes i grans empreses que vulguin fer testos amb les seves solucions multimèdia a les ciutats de Barcelona o Bristol on, actualment, hi ha desplegada la infraestructura de FLAME. Les pimes participants podran rebre fins a 70.000 €, mentre que les grans empreses podran optar a un finançament de 130.000 €.

La segona convocatòria obrirà la participació a altres ciutats que vulguin replicar la infraestructura del projecte i la tercera anirà dirigida a les empreses emergents.

El proper 18 d’abril hi haurà una conferència en línia (webinar) per tenir més informació sobre el projecte i la convocatòria oberta que es va obrir el 9 d’abril passat.

 

Back to top