Debat sobre economia digital a l’Smart City Expo World Congress

L’Smart City Expo World Congress se celebrarà del 15 al 17 de novembre a la Fira de Barcelona. Barcelona Activa disposarà d’un espai on acompanyarà divuit empreses locals i organitzarà una trobada entre empreses.

L’Smart City Expo World Congress se celebrarà del 15 al 17 de novembre a la Fira de Barcelona.

Enguany l’Ajuntament, a través del comissariat de Tecnologia i Innovació Digital, hi ha reforçat la presència de la ciutat amb un estand de 360 metres quadrats que tindrà l’objectiu de fomentar el debat sobre una economia digital més plural. A més, Barcelona Activa disposarà d’un espai on acompanyarà divuit empreses locals i organitzarà una trobada entre grans empreses i empreses emergents de Barcelona.

En aquest estand municipal, que estarà dividit en un espai àgora i un espai de contingut, la ciutat presentarà el pla “Barcelona digital”. Aquest full de ruta de la ciutat vol impulsar la sobirania tecnològica de la ciutadania, afavorir una economia digital més plural i fer possible un nou model d’innovació urbana basat en la col·laboració entre les empreses, les administracions públiques, el món acadèmic i els usuaris.

L’espai àgora serà una zona oberta on es faran xerrades i tallers per debatre a fons la transformació digital de Barcelona i abordar la tecnologia com una eina clau al servei de les persones per a la democratització de la ciutat. D’altra banda, l’espai de contingut de l’estand municipal es dividirà en quatre eixos temàtics que representen la Barcelona digital:

  • Common City: S’hi representarà la transformació i la innovació públiques a través de la tecnologia per aconseguir una ciutat més oberta i eficient amb projectes com el servei Vincles BCN o els ateneus de fabricació.
  • Circular City: Espai centrat en l’eficiència en la gestió dels recursos per avançar cap a una ciutat més sostenible. En aquest sentit, s’hi presentarà la idea de les superilles, entre altres projectes.
  • Creative City: Mostra d’eines tecnològiques per a la coparticipació i la cocreació creativa, com el programa “Repte Canòdrom Barcelona” o el projecte “City Soundtrack”.
  • Democratic City: S’hi presentarà la tecnologia com a facilitadora d’una ciutat participativa, col·laborativa i transparent. En aquest eix, Barcelona presentarà el seu portal decidim.barcelona, l’Open Data Barcelona i el portal de Transparència.

A més, per connectar el congrés amb el teixit empresarial i el talent local i poder fomentar les oportunitats d’aquest sector, Barcelona Activa acompanyarà divuit empreses locals a l’esdeveniment. Aquestes empreses donen feina a més de 310 persones i tenen una facturació agregada de gairebé 14,3 milions d’euros. També tindrà lloc una trobada entre empreses emergents de la ciutat amb grans empreses internacionals i es farà una nova edició del Synergys, un espai de cooperació empresarial que s’organitza en el marc de fires i congressos de Barcelona.

Back to top