El Circuit de Barcelona-Catalunya s’uneix a 5G Barcelona

Tecnologia. 5G Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya signen un acord per impulsar la tecnologia 5G en l’àmbit de la mobilitat, els esports i l’entreteniment.

Un acord de col·laboració entre 5G Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya permetrà impulsar la tecnologia 5G en l’àmbit de la mobilitat, els esports i l’entreteniment. El circuit esdevindrà un entorn real de proves amb tecnologia 5G aplicada a esdeveniments multitudinaris com ara el Gran Premi d’Espanya de F1.

El Circuit de Barcelona-Catalunya i 5G Barcelona han signat un acord de col·laboració que permetrà que es consolidi com un laboratori 5G únic amb capacitat per provar aquesta tecnologia durant 320 dies a l’any.

L’acord permetrà avançar en l’aplicació de la tecnologia 5G en sectors com ara la mobilitat, l’entreteniment o els esports, i desenvolupar coneixements sobre plataformes experimentals neutres.

El valor diferencial de la instal·lació radica en la celebració de tres campionats mundials —el Gran Premi d’Espanya de F1®, el Gran Premi de Catalunya de MotoGP™ i el Campionat del Món de Rallycross—, que conjuntament congreguen més de 350.000 espectadors durant el cap de setmana.

Aquesta combinació de factors (instal·lacions esportives, tecnologia i grans concentracions de públic) fan que el Circuit de Barcelona-Catalunya sigui un dels primers emplaçaments internacionals on es poden posar a prova els trets més característics del 5G, com ara la baixa latència, l’ample de banda o l’edge computing.

 

Primeres activitats conjuntes.

La implementació de la plataforma tecnològica també té com a objectiu detectar possibles projectes pilot que, partint d’una primera prova al Circuit, puguin esdevenir iniciatives amb entitat pròpia.

5G Barcelona i el Circuit de Barcelona-Catalunya treballaran per acostar l’activitat regular del Circuit —entrenaments, cursos de conducció o altres esdeveniments— a emprenedors i a la indústria de la mobilitat, els esports i l’entreteniment.

En aquesta línia, el 12 de juny impartiran el primer taller per a aquesta indústria, amb l’objectiu d’identificar necessitats i dissenyar conjuntament noves experiències innovadores mitjançant la tecnologia 5G.

Back to top