El nou sistema de reconeixement automàtic de plaques de matrícula de la Guàrdia Urbana

S’ha instal·lat als nous vehicles de la policia municipal i ha realitzat unes 695.000 lectures entre juny i desembre del 2018

La Guàrdia Urbana ha localitzat en 6 mesos uns 2200 vehicles sostrets, de requeriment policial o que havien estat precintats i que per tant no podien circular. Això s’ ha aconseguit mitjançant el nou sistema de reconeixement automàtic de plaques de matrícula que es va instal·lar als nous vehicles patrulla de la policia local que es van incorporar a la flota municipal al juny passat.

És un sistema informàtic connectat a dos lectors al pont de llums del vehicle, un a cada costat , fix i orientat cap al terra, que permet reconèixer els caràcters alfanumèrics de les matrícules dels vehicles. D’aquesta manera, un cotxe patrulla pot fer la lectura de matrícules dels vehicles que es troben tan als carrils de circulació com d’estacionament de la dreta i de l’esquerra del carrer. Els lectors són capaços de llegir unes 40 imatges per segon i al incorporar infrarojos, poden també llegir les matricules a la nit, a l’ombra, als túnels i als aparcaments.

El sistema de reconeixement i lectura de matrícules està totalment automatitzat, de manera que els agents que es troben dins la patrulla no han de fer cap acció per tal que funcioni. Els llistats de matrícules de vehicles d’interès policial (embargats, precintats, robats, entre altres) es carreguen i s’actualitzen de forma automàtica a l’ordinador que porta el vehicle a bord. Quan les càmeres detecten una matrícula que està inserida dins de la base de dades de l’ordinador, aquest fa un avís a través d’una pantalla.

Alhora, s’està treballant diferents organismes responsables per tal d’incorporar llistats automatitzats de les matrícules de vehicles que no tinguin assegurança de responsabilitat civil obligatòria, no hagin passat la inspecció tècnica de vehicles en el termini establert, tinguin una ordre de recerca i precinte de la Direcció General de Trànsit o d’altres incidències d’administracions com la Seguretat Social, Hisenda, etc. A més a més, properament, també s’incorporarà la detecció de vehicles segons la classificació ambiental de la DGT (etiquetes ambientals).

 

Back to top