El projecte NeMo celebra la segona prova test

divendres, maig 10, 2019 - 14:33

Vehicle elèctric. NeMo és un projecte europeu d'electromobilitat que treballa per una híper-xarxa de recàrrega elèctrica que permeti moure's en vehicle elèctric per diversos països amb facilitat operativa.

El proper 20 de maig començarà la segona prova transfronterera per recórrer 5.000 km a través de 9 països, en què el vehicle elèctric participant realitzarà recàrregues a diferents punts del trajecte per demostrar el funcionament del protocol InterRoaming desenvolupat per NeMo.

Planificar un llarg viatge amb vehicle elèctric no és senzill. I és que les estacions de recàrrega elèctrica solen pertànyer a diferents xarxes i ofereixen diverses formes d’accés i de pagament.

Aquesta és la premissa de la qual parteix el projecte NeMo, que des del 2016 treballa en la creació d’una xarxa d’eines i serveis, que suma i connecta moltes xarxes, amb les plataformes eRoaming, i que alhora permet la interoperabilitat.

El projecte, doncs, ha desenvolupat una àmplia xarxa d’eines i serveis, connectant serveis i proveïdors com operadors de punts de recàrrega, proveïdors d’eRoaming, fabricants de vehicles i operadors de sistemes de distribució d’electricitat, permetent així oferir una àmplia gama de serveis als usuaris i usuàries del vehicle elèctric. Una híper-xarxa de serveis per moure’s amb facilitat amb vehicle elèctric.

Propera prova test

La primera prova d’aquest sistema es va fer al 2017, pràcticament a l’inici del projecte, en el marc de la qual es van identificar alguns problemes claus que impliquen als viatges de llarga distància per als vehicles elèctrics.

El proper 20 de maig, Barcelona serà el punt de sortida de la segona prova, un test que durà l’equip del projecte per un total de nou països (Espanya, França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya, República Txeca, Àustria, Eslovènia i Itàlia). La segona prova interestatal sortirà de Barcelona  i passarà per Lió, París, Brussel·les; Eindhoven, Amsterdam, Berlín, Praga, Viena, Ljubljana i Torí, i  tornarà a Barcelona per tancar el circuir de 5.000 quilòmetres de distància.

L’objectiu és simular un viatge de llarga distancia en cotxe elèctric i avaluar el protocol NeMo Open European Inter-Roaming per la recàrrega de vehicles elèctrics, utilitzant diferents operadors de punts de recàrrega.

Durant el projecte, l’equip recorrerà també cinc emplaçaments pilot del projecte, situats a Barcelona, París, Berlín, Viena i Torí, per presentar els avenços del projecte en esdeveniments i conferències. És precisament en el marc del Saló de l’Automòbil de Barcelona que el projecte NeMo donarà el tret de sortida a la segona prova test.

Dels 19 socis del projecte NeMo, Barcelona és la única ciutat participant. Per aquest motiu no només és la ciutat d’inici i final del test, sinó que també serà la ciutat on el proper més de setembre, 18 i 19, el projecte celebri l’esdeveniment final i la presentació dels resultats del projecte.

El projecte NeMo, cofinançat pel Programa d’Investigació i Innovació Horizon 2020 de la Unió Europea, va començar l’octubre del 2016 i té una duració de 3 anys.

Back to top