El Sharing Cities Action presenta la seva programació

Els propers 19-21 de novembre es durà a terme la nova edició de la trobada Sharing Cities Action al Smart City Expo World Congress.

Els propers 19-21 de novembre de 2019 es durà a terme la nova edició de la trobada Sharing Cities Action al Smart City Expo World Congress, concretament a l’espai Stand Lab, un nom que ja indica la missió de regirar de la trobada. La Sharing Cities Action reuneix a tot l’ecosistema d’entitats, iniciatives, investigadors, organitzacions, empreses o projectes que treballin al voltant de l’economia de plataforma i economia col·laborativa amb voluntat de repensar el model de futur.

El Sharing Cities Action ha començat a desvetllar el seu programa per aquesta edició del 2019 que podeu consultar aquí. La seva programació alternativa dintre del Smart City Expo World Congress està especialment dedicada a co-crear models d’economia de plataforma democràtics i sostenibles pel futur, en base a tres a 3 eixos fonamentals: 1) Gènere i inclusió, 2) Treball en plataformes digitals, 3) Dades comunes.

Les persones que vinguin a l’Stand Lab tindran la possibilitat de conèixer a més de 100 persones expertes que intervindran a l’Open Forum, així com interaccionar amb 80 iniciatives internacionals i locals que presentaran els seus projectes a la zona d’exposició (Exhibition Area). A més, la Workshop Area acollirà tallers i un hackatón vinculat al canvi climàtic. Tot això convertirà l’Stand Lab en l’epicentre de les converses al voltant de l’economia de plataforma i l’economia col·laborativa.

Activitats destacades del programa

El 19 de novembre a l’Open Forum s’organitzarn una sèrie de Lightning Talks en matèria de gènere, on s’exposaran projectes de gran interés relacionats amb l’economia digital i la inclusió des de l’àmbit de les dades, la investigació o la cultura. Hi participaran Mayo Fuster (Dimmons), Patricia Hornillos (Wikiesfera), DonesTech, Maria Selfari i Virginia Diez (Wikimedia Board Foundation), Jessica Sena (Geochicas), Amalia Cárdenas (Codebar), Decidim Collective, Luca Carrubba (Arsgames), Thais Ruiz (DigitalFems), entre d’altres.

El dia 20 de novembre hi haurà una sessió dedicada a la sobirania a la ciutat i les polítiques de dades, amb una atenció especial a les plataformes turístiques. Hi participaran persones expertes en l’àmbit, com l’investigador Murray Cox d’Inside Airbnb, Pablo Rey d’Estudio Montera34, Lorenzo Vidal de CIDOB i la iniciativa 300.000 kms, així com les ciutats de Barcelona i Amsterdam.

Finalment destaca la sessió Design Justice Lab del 21 de novembre on participarà la reconeguda activista i investigadora del MIT Sasha Constanza-Chock, amb Helena Silvestrini (Design Justice Mediterranea- Platoniq) i Liquen Data Lab. Serà una sessió on a partir del Design Justice s’identificaran pràctiques en el disseny urbà que afecten als col·lectius més vulnerables.

Les persones que vulguin participar de les sessions del Sharing Cities Stand Lab poden demanar les seves entrades a través de info@sharingcitiesaction.net

Back to top