Els beneficis de la tecnologia Galileo aplicada al projecte inLane

Es presenta el prototip de navegació dissenyat durant els últims dos anys i mig pel consorci inLane del qual forma part l’IMI.

 

El passat, 19 de juny, es va celebrar el tancament del projecte projecte Low Cost GNSS and Computer Vision Fusion for Accurate Lane Level Navigation and Enhanced Automatic Map Generation(InLane), iniciativa, que la Comissió Europea, impulsa a través de la GSA, l’agència europea de sistemes de navegació per satèl·lit, dins el programa Galileo for Growth of Horizon 2020.

Com a part de les jornades de finalització del projecte i aprovació per part de la Comissió, es va desplegar una Demo per Barcelona on un cotxe, equipat amb una unitat receptora Galileo. posteriorment es realitzava la demostració d’aquest sistema de navegació als assistents de l’esdeveniment de cloenda, mostrant els resulatats de proves prèvies al carrer, amb càmeres integrades i un navegador amb el sistema Galileu. La pantalla no es limita únicament a assenyalar el sentit de la via sinó que indica el carril on circula el vehicle en tot moment i dona instruccions del carril on s’ha de circular en funció de les incorporacions, girs o sortides de vies de la ruta prèviament planificada. El nivell de precisió augmenta considerablement amb l’actual GPS amb la capacitat d’arribat a nivell de carril.

Després de presentar el projecte i de mostrar la tecnologia Galileu a tots els assistents, diversos participants del consorci van compartir en el panell de discussió els resultats i beneficis que aporta en base a la seva experiència en el projecte, entre els que va participar Jordi Ortuño per part de l’IMI.  El consorci de deu empreses i institucions europees, entre les quals hi ha l’IMI, i sota la coordinació del centre tecnològic Vicomtech, el completen RACC, TomTom, Intel, Honda Research Institute, la Universitat d’Eindhoven, Ertico, TeleConsult Austria i Ifsttar.

La posició en el carril i la combinació cartogràfica són alguns dels reptes que es troben en els sistemes de navegació actuals. InLane ha treballat en la integració de la tecnologia de reconeixement visual amb el nou sistema de navegació per satèl·lit Galileu, l’equivalent europeu al GPS amb millor precisió en geo-localització, a la vegada de compatible amb Glonass.  Aquest nou sistema de navegació ens proporciona la ubicació a nivell de carril a través de la fusió de la tecnologia EGNSS i Visió per computador i disposa d’un subsistema de posicionament més precís i fiable.

Back to top