És possible acabar la Sagrada Família amb impressió en 3D?

Innovació. La resposta a aquesta pregunta i a moltes altres les trobareu a l’In(3D)ustry, el nou esdeveniment que analitza el present i el futur de la impressió en 3D.

La resposta a aquesta pregunta i a moltes altres les trobareu a l’In(3D)ustry, el nou esdeveniment que analitza el present i el futur de la impressió tridimensional. El congrés se celebra al Pavelló Italià de la Fira de Barcelona, a Montjuïc, del 21 al 23 de juny.

La tecnologia de la impressió en 3D creix dia a dia, i el sector cada vegada hi troba més utilitats. Per aquest motiu, se celebra per primer cop un congrés dedicat al món de la impressió en 3D, l’In(3D)ustry. From Needs to Solutions.

En el congrés es presenten les principals novetats en impressió en 3D, i també s’hi pretén explicar quin és el futur proper de la indústria. Sectors com el de la construcció, l’automoció, la moda o el sanitari ja utilitzen la tècnica de fabricació avançada i additiva, que dóna forma al moviment conegut com a Maker. En aquest sentit, s’hi poden veure tot tipus d’objectes fabricats amb aquesta tècnica, des de turbines fins a roba, bicicletes o pròtesis.

Durant el certamen, en què també hi ha xerrades i conferències, es reflexiona sobre l’estat actual del sector o el paper de les ciutats amb relació a la tecnologia. Entre altres personalitats destacades d’aquest àmbit, hi participa el neozelandès Mark Burry, que explica com està aplicant els seus dissenys en les tasques de construcció de la Sagrada Família. De fet, ja fa anys que s’utilitzen impressores d’estereolitografia, que amb pols construeixen les peces capa per capa i produeix un material molt similar al guix, cosa que permet als artesans modificar-les fàcilment a mà.

L’Ajuntament, present a l’In(3D)ustry

Agustí Colom, regidor d’Empresa i Turisme, ha participat en el congrés amb la conferència “Ateneus de fabricació: un nou servei d’interès públic basat en l’economia col·laborativa i la participació ciutadana”. També ho ha fet la comissionada de Tecnologia i Innovació Digital, Francesca Bria, en el debat “Made Again in the FabCity Panel”, en què urbanistes i creadors han conversat sobre el disseny de les ciutats del futur. En aquest sentit, ha afirmat que “cal un canvi en la concepció de la tecnologia a les ciutats i que no només sigui part de les empreses, sinó que el concepte d’smart city es focalitzi també en les persones.”

Més informació

Back to top