La 16a edició de la Festibity crida a revolucionar la mobilitat del futur

dijous, juny 21, 2018 - 12:00

Més de cinc-centes persones -autoritats, experts, CIOs, informàtics i fibers, principalment- van assistir dimarts 19 de juny al vespre a la gran festa de les TIC a Catalunya, la Festibity, que va tenir lloc al Teatre Nacional de Catalunya (TNC).

Conduïda per la periodista Mariola Dinarès, l’edició d’enguany de la Festibity estava centrada en l’smart mobility, un concepte cridat a revolucionar la manera com les persones es desplaçaran en el futur, i que es va debatre amb la fundadora i CEO de SocialCar Mar Alarcón, la responsable de productes i serveis per a la Iniciativa Connected Car de SEAT Paqui Lizana i el meteoròleg Francesc Mauri, moderats pel periodista especialista en TIC Pipo Serrano.

Durant l’esdeveniment va intervenir la Gala Pin, regidora de Participació i Districtes de l’Ajuntament de Barcelona, que va posar en valor la tasca del consistori per repensar l’organització interna d’aquest i la seva relació amb la ciutadania a través de les TIC, atès que “la suma de TIC i talent multiplica les possibilitats de ciutadans i empreses”.

Mar Alarcón va insistir en la necessitat de regular el carsharing, un model d’economia col·laborativa que de ben segur modificarà els hàbits de consum en el sector de l’automoció. Paqui Lizana va recollir el guant tot destacant les diverses iniciatives de la indústria de l’automòbil per adaptar-s’hi, també va destacar la importància de treballar en tecnologies com la intel·ligència artificial i el blockchain a la conducció per fer-la més intel·ligent i més sostenible. En aquest sentit, Francesc Mauri va aportar la seva experiència com a usuari del vehicle elèctric, emfasitzant la intel·ligència dels motors elèctrics respecte als dels vehicles convencionals i totes les potencialitats que podran oferir en el futur.

El Conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública Jordi Puigneró va ser l’encarregat de dur a terme la cloenda de l’acte, posant en valor el sovint desapercebut esforç dels i les professionals de l’enginyeria informàtica perquè empreses i governs funcionin, així com la necessitat d’una major incorporació de les dones al món de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació, que ja es treballa actualment en programes del govern com els Premis Dona TIC. Puigneró va acabar la seva intervenció parafrasejant Torras i Bages: “Catalunya serà TIC o no serà”.

Back to top