La columna multifunció és present al Mobile World Congress

Durant els dies del Mobile World Congress d'enguany, la columna multifunció es troba exposada a l’estand 7G71 al pavelló de Bèlgica, on es poden veure proves en directe sobre vídeos en reproducció en continu des del servidor edge a smartphone.

La columna multifunció, fins avui, ha integrat l’accés wifi Barcelona i els sensors ambientals, però té la capacitat d’incloure noves tecnologies de la comunicació. Aquesta columna permet dotar d’electricitat i connectivitat de fibra òptica un seguit d’elements TIC, racionalitza l’ús d’espai públic i millora l’eficiència energètica mitjançant l’agrupació de serveis en infraestructures compartides com la il·luminació, l’electricitat, el wifi i la supervisió del rendiment d’energia.

Dins d’aquesta infraestructura s’han provat diferents projectes TIC, el primer dels quals és el de GrowSmarter, essent l’origen de la creació de la columna. Es va dissenyar en el seu format actual i va ser utilitzada com a cas d’estudi de la qualitat de l’aire a escala urbana a la ciutat de Barcelona.

Actualment s’està utilitzant aquest model d’infraestructura per als projectes europeus FLAME i el5GCity. D’aquests projectes s’han preparat pilots com a mètode de treball per ajustar les característiques i capacitats de les futures xarxes 5G dins del camp de proves 5G-IoT de la superilla del Poblenou i carrers del voltant, on tenen per objectiu desenvolupar i avaluar serveis multimèdia i models de desplegament d’aquestes futures xarxes 5G.

 

Back to top