La seu central de Correus esdevindrà un centre empresarial, d’innovació i sociocultural

Ajuntament. Correus cedirà els espais a la ciutat, el Consorci de la Zona Franca els rehabilitarà i l’Ajuntament en farà ús.

Els edificis actuals de la seu central de Correus a Barcelona (a la plaça d’Antonio López i el carrer d’Àngel J. Baixeras) esdevindran un pol d’activitat econòmica i empresarial per reeconomitzar el districte de Ciutat Vella a través de la regeneració del teixit productiu i l’impuls de l’ocupació. La signatura del protocol d’intencions amb Correus i el Consorci de la Zona Franca és el primer pas per dur a terme el projecte, que es desenvoluparà en un termini màxim de dos anys.

Amb aquest protocol Correus cedeix els edificis a la ciutat i el Consorci de la Zona Franca es compromet a rehabilitar-los per convertir-los en un equipament públic al servei de l’economia digital, la formació, la recerca, l’emprenedoria i el talent.

Un futur centre empresarial, d’innovació i sociocultural

Als edificis es crearan espais nous per als usos següents:

  • Una incubadora d’empreses, centres formatius, oficines, centres de recerca i altres usos similars en un espai destinat a empreses i empreses emergents vinculades a l’economia digital.
  • Una oficina municipal d’atenció a l’empresa i al talent.
  • Un espai cívic i cultural per fer activitats i per atendre necessitats de la ciutat, sobretot dels veïns i veïnes del districte.
  • Activitat de restauració per poder donar servei a l’activitat pròpia de l’equipament.
  • Correoslabs, un espai gestionat per Correus per transformar el seu negoci tradicional a partir de la innovació oberta amb emprenedors, universitats, administracions i empreses.
  • L’oficina i l’atenció al públic de Correus es mantindran, preferiblement amb accés independent des de la via pública.

Aquesta operació permetrà generar uns 1.500 llocs de treball, l’edifici podrà incloure fins a 150 companyies i empreses emergents i entre 2.000 i 2.500 persones en faran ús cada dia, generant així dinàmiques veïnals, econòmiques i socials.

Calendari i compromisos

A partir de la signatura, i en un termini màxim de dos anys, Correus cedirà els espais dels edificis principals perquè el Consorci de la Zona Franca pugui tramitar el projecte de rehabilitació, redactar els estudis i les propostes necessàries per a l’explotació i realitzar les obres d’adequació derivades i aprovades a l’acord. Per la seva banda, l’Ajuntament tramitarà el planejament urbanístic necessari per a la viabilitat dels usos previstos en la proposta d’acord i farà l’explotació de l’equipament.

Més informació

Back to top