L’Ajuntament organitza una jornada per acostar la contractació pública a les pimes

Contractació pública. Durant la jornada s’han presentat els resultats del conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC

Les polítiques i iniciatives impulsades per l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC en matèria de contractació pública han centrat la jornada “La contractació pública a Barcelona: una oportunitat per a les PIME”,  celebrada el 29 de novembre al MediaTIC. L’esdeveniment, organitzat per l’Ajuntament amb la col.laboració de PIMEC, ha permès donar un pas endavant en l’aliança entre les pime i la contractació pública i fomentar la participació d’aquestes empreses en les licitacions públiques.

Aquesta iniciativa és fruit del conveni signat l’any 2018 entre l’Ajuntament de Barcelona, Barcelona Activa i PIMEC, un compromís de col.laboració estable que ja es va concretar en la I Fira de Contractació Pública, i que es consolidarà en el marc de la segona edició de la fira, prevista pel maig de 2020, segons s’ha anunciat en el transcurs de la jornada.

Durant la inauguració, Montserrat Ballarín, regidora de  Comerç, Mercats, Règim Intern i Hisenda, ha destacat “la importància de la contractació pública com a eina de política econòmica de l’Ajuntament”. També ha recordat que “les pimes representen el 70% de l’ocupació, però només tenen el 27% de la contractació pública a Espanya”. Per la seva banda, Antonio Cañete, secretari general de PIMEC, ha destacat que “la compra pública és un motor d’activitat econòmica que representa el 20% del PIB, i que hauria d’afavorir a les pime, que són la base de l’economia”.

De la mà de representants municipals i empresarials, durant la jornada s’han presentat els resultats del conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i PIMEC, s’han presentat les diferents iniciatives per acostar la compra pública a les pime i s’han analitzat les diferents tendències i experiències empresarials en compra pública, concretament les centrades en igualtat, temps i innovació tecnològica i social.

Back to top