S'acaba el projecte NeMo amb bons resultats i conclusions interessants per al futur de l’electromobilitat

Ahir va tenir lloc la conferència i exposició final del projecte europeu Horizon 2020 NeMo Hyper-Network for Electromobility a Ca L’Alier, Barcelona.

Després de recórrer diferents països europeus (França, Bèlgica, Països Baixos, Alemanya, República Txeca, Àustria, Eslovènia i Itàlia), ahir es va celebrar un esdeveniment per acabar el recorregut, que al seu dia va començar també a la ciutat comtal, amb un vehicle elèctric, demostrant la interoperabilitat.

Aquesta conferència va presentar el resultat de tres anys de feina del consorci de NeMo, en què han participat l’Ajuntament de Barcelona, l’IMI i Barcelona Regional, que ha donat suport en aspectes de mobilitat i tecnològics, així com en les presentacions tècniques i demostracions tecnològiques dels serveis d’electromobilitat.

Lluís Gómez, com a representant de l’Ajuntament de Barcelona, va obrir la sessió i va donar la benvinguda als assistents, on va compartir una visió de l’electromobilitat en la mobilitat urbana. Seguidament, els responsables dels diferents paquets de feina van presentar la Hyper-Network de NeMo, què és i com funciona el protocol de l’obertura de l’interroaming europeu, l’accés a la Hyper-Network de NeMo i les seves funcions comercials al sector.

Una taula rodona, on el tema central de debat era el futur de l’electromobilitat, va ser enriquida per diferents representants del sector, i Àngel López, director d’electromobilitat, com a representant de Barcelona, va parlar de la visió del paper de l’electromobilitat a l’espai urbà.

A l’acabament de la taula rodona es va convidar els participants a visitar l’àrea d’exhibició i hi va haver demostracions en viu, on es van mostrar diferents aspectes de NeMo, com la Hyper-Network, que facilita la interoperabilitat, el mercat de NeMo i el node d’execució, el servidor neutral i estàndard de vehicle estès integrat amb la infraestructura de NeMo, la càrrega intel·ligent d’extrem a extrem basada en ISO 15118 i OCPP, els serveis de bateries NeMo i la creació de serveis a la Hyper-Network.

Barcelona ha participat activament en la implantació de solucions innovadores en la gestió dels seus serveis d’electromobilitat per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. Així mateix, des de l’IMI, hem participat activament en la implantació del protocol d’Open Source OCPI, i hem facilitat, així, la interoperabilitat tecnològica entre els diferents punts de recàrrega de la ciutat de Barcelona sota estàndards oberts amb àmplia acceptació a Europa.

Més informació

Back to top