Scrum@IMI, posem l’usuari final al centre

Des del 2016 treballem per establir i desenvolupar projectes de serveis digitals seguint les metodologies àgils dins de l’Ajuntament.

En els últims quatre anys s’ha començat a fomentar i gestionar el canvi cultural a l’organització per introduir gradualment aquesta transformació digital, a fi d’apropar-se a les necessitats de les persones treballadores del consistori.

Les metodologies àgils són un conjunt de pràctiques que busquen millorar els processos de desenvolupament de programari de manera que el producte, des del començament, sigui realment el que necessita l’usuari que l’ha d’utilitzar.

Es posa el focus en la satisfacció dels usuaris, i es fomenta una comunicació, o una interacció, més intensa entre aquests i els equips desenvolupadors, ja que es participa activament durant tot el procés i l’equip tècnic aconsegueix tenir una visió i percepció contínua del producte.

Actualment s’estan desenvolupant sis projectes en aquest marc de treball, i els usuaris involucrats han valorat de manera positiva les aportacions d’aquesta nova metodologia i n’han destacat la fàcil adaptació a l’hora de treballar. El projectes tracten sobre els temes següents:

  • La creació d’un tauler amb indicadors de ciutat per a la gerència del consistori.
  • La renovació del portal del personal del consistori per a la tramitació de permisos, llicències i control d’horaris.
  • La construcció del nou sistema d’informació per gestionar la tramitació dels permisos d’ocupació de l’espai públic en la Diada de Sant Jordi.
  • La renovació de l’actual portal de comunicats interns de l’IMI.
  • La renovació del sistema integral per la gestió de les peticions de la ciutadania sobre incidències, reclamacions, informació i suggeriments.
  • La renovació tecnològica del sistema per gestionar la informació dels actes i equipaments de la ciutat.

L’Oficina de Transformació Agile (OTA) ha estat la responsable de donar suport a les persones treballadores de l’Ajuntament per liderar i impulsar la transformació àgil dins de l’organització. L’objectiu és aconseguir que s’adopti un conjunt de valors, pràctiques, processos i aspectes culturals que permetin la gestió de noves demandes àgils per part d’altres àrees i direccions del consistori.

Back to top