Per què cal actualitzar les aplicacions regularment?

1. Per garantir que es pot instal·lar l'aplicació des dels markets Android i Apple

Tant a la Play Store (market d'apps Android) com l'App Store (market d'apps d'Apple) tenen polítiques per fomentar l'actualització periòdica de les apps publicades en elles.

Regularment, es publiquen noves versions dels sistemes operatius i s'actualitzen els requeriments per les aplicacions publicades, el que pot passar si no s'actualitza periòdicament poden deixar de ser compatibles amb les noves versions o per complir amb els nous requeriments. En base això, ens trobarem que:

  • L'aplicació no es pot descarregar, en un principi, en els dispositius més recents, i més endavant en cap dispositiu.
  • L'aplicació es despublica dels markets, impedint la descàrrega per a qualsevol dispositiu.

2. Per recordar a les persones usuàries sobre l'aplicació

Quan s'actualitza una aplicació és un bon moment per informar a les persones usuàries mitjançant una notificació sobre les noves funcionalitats. Aquest és un mode molt més agradable i menys intrusiu de promocionar l'aplicació que no els anuncis.

3. Per generar confiança a les persones usuàries

Una aplicació amb actualitzacions recents genera confiança a les persones usuàries sobre la seva qualitat i el compromís del desenvolupador per mantenir-la.

4. Per mantenir la lleialtat de les persones usuàries

Una vegada s'ha publicat l'aplicació, és essencial recollir el retorn de les persones usuàries per descobrir nous errors o noves funcionalitats per afegir.

Si després es publiquen actualitzacions de l'aplicació corregint aquests errors o afegint les funcionalitats indicades mostrarà a les persones usuàries que el propietari de l'aplicació mostra interès en les seves opinions i les té en compte. Aquesta estratègia porta a incrementar la satisfacció d'aquestes persones usuàries i la seva lleialtat.

5. Per atreure l'atenció de les persones usuàries

Quan s'actualitza una aplicació es pot canviar la seva descripció, captures de pantalla i les paraules claus. Aquests canvis no són obligatoris fer-los, però és una bona oportunitat per optimitzar l'aplicació i fer-la més atractiva visualment, i, per tant, atreure l'atenció dels usuaris potencials.

 

Tipus d'actualitzacions

1. Solucionar errors de l'aplicació

Tot i que els desenvolupadors s'esforcin a fer l'aplicació perfecta, els errors (coneguts com a bugs) poden acabar apareixent en qualsevol lloc. Fins i tot en el cas que es facin proves extenses, poden acabar sorgint problemes quan l'aplicació és utilitzada per una gran audiència.

Aquests errors afecten negativament a l'experiència de l'usuari, i poden provocar que fins i tot per un petit problema una persona usuària puntuï negativament l'aplicació, i això afectaria la qualificació dels markets i provocaria que disminuïssin les descàrregues.

2. Afegir noves funcionalitats

Afegir noves funcionalitats és una part important de l'evolució d'una aplicació, per mantenir l'interès i complir les necessitats de les persones usuàries. S'ha de prestar atenció a l'opinió d'aquest per entendre quines funcionalitats són les que més necessiten.

És molt important que, una vegada s'ha actualitzat l'aplicació amb una nova funcionalitat, s'informi d'aquesta actualització, per exemple mitjançant una notificació push. D'aquesta manera les persones usuàries no es perdran la nova funcionalitat, i a més els hi recordarà l'existència de l'aplicació.

3. Preventiva

Les tecnologies relacionades amb el desenvolupament i publicació d'aplicacions canvien a gran velocitat. Aquests canvis s'anuncien amb antelació per donar temps a realitzar els canvis necessaris per adaptar-se, ja siguin per exemple nous requeriments dels markets de les aplicacions o noves versions dels sistemes operatius d'Android o iOS.

S'han d'actualitzar per garantir que estan correctament adaptades i que no hi haurà cap problema quan siguin oficials.

4. Eliminar algunes funcionalitats

No és obligatori eliminar funcionalitats d'una aplicació, però a vegades pot ser essencial fer-ho quan una funcionalitat afecta molt al rendiment o té molts errors, per exemple. En aquests casos pot ser millor eliminar la funcionalitat fins que els desenvolupadors puguin optimitzar-la.

Les actualitzacions d'una aplicació, no tenen per què limitar-se a ser d'un tipus d'actualitzacions, pot ser perfectament adequat realitzar una actualització que afegeixi una nova funcionalitat i alhora solucioni un error, per exemple.