GrowSmarter

Marc de referència

Barcelona és una de les tres ciutats de referència de la Comissió Europea (programa Lighthouse)  que està integrant diferents solucions per a una ciutat intel•ligent en energia, infraestructura i transport dins del projecte GrowSmarter. Reuneix a 3 ciutats i diferents indústries per a integrar i demostrar les 12 solucions per a què una ciutat esdevingui en referència europea en la gestió  d’energia, infraestructura i transport (actualment les ciutats són Estocolm, Colònia i Barcelona).

Descripció

El projecte GrowSmarter proporciona a altres ciutats les experiències de les tres ciutats lighthouse i aporta idees sobre el funcionament i les oportunitats de replicació al teixit urbà europeu. La idea és crear un mercat preparat per aquestes solucions intel•ligents i donar suport al creixement i la transició cap a una Europa intel•ligent i sostenible.

Les solucions resolen desafiaments urbans comuns, com ara: la renovació dels edificis existents (el cost de renovació eficient de 100.000 m² de baix consum d'energia es redueix la demanda d'energia en un 70%), les infraestructures integrades per les TIC (l'enllumenat públic, les xarxes intel•ligents de calefacció urbana i gestió de residus més eficient) i la mobilitat urbana (els bio-combustibles a partir de residus domèstics es redueixen emissions locals i milloren la qualitat de l'aire en un 60%).

L’Institut Municipal d’Informàtica de l’Ajuntament de Barcelona és qui coordina i lidera el projecte.  A Barcelona ja s’hi estan executant diferents solucions com: el vehicle elèctric, la columna multi-funció, la instal•lació d’infraestructures de càrrega,  la renovació d’edificis creant blocs d’energia zero amb calefacció i refrigeració urbana, entre altres.

 

 

 

 

El projecte Growsmarter ha rebut finançament mitjançant el programa Horizon 2020 de la Unió Europea sota l'acord de subvenció no 646456.

 

Back to top