Centres Oberts i Espais Familiars

Equipaments oberts amb noves mesures organitzatives i de seguretat per la contenció de la propagació de la Covid-19. 

Els Centres Oberts:

Els Centres Oberts són serveis preventius, fora de l'horari escolar, que s'adrecen a infants i adolescents de 0 a 16 anys, així com a les seves famílies. La seva finalitat és donar suport, estimular i potenciar l'estructuració i desenvolupament de la personalitat,  la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i d'esbarjo, així com compensar deficiències socioeducatives mitjançant el treball individualitzat, grupal, familiar i el treball en xarxa i comunitari.

Actualment, Barcelona compta amb dos Centres Oberts municipals, un al districte de Sant Martí i l'altre al districte de Les Corts.

D'altra banda, la ciutat disposa d'una xarxa de Centres Oberts de titularitat privada que compten amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Els Espais Familiars de Criança Municipals (EFCM):

En el mateix equipament que els Centre Oberts, en horaris diferents hi ha els Espais Familiars de Criança Municipals (EFCM) dirigits a famílies amb infants de 0 a 3 anys . L’Espai Familiar és un lloc de joc i relació on els infants poden explorar i relacionar-se amb altres infants i amb adults. Les famílies hi poden compartir l’experiència de fer créixer els fills/es. L’horari dels Espais Familiars és de dilluns a divendres de 9h a 13,30h.