Centres Oberts i Espais Familiars

Equipaments oberts amb noves mesures organitzatives i de seguretat per la contenció de la propagació de la Covid-19. 

Els Centres Oberts:

Els Centres Oberts són serveis preventius fora de l'horari d'escolarització obligatòria. S'adrecen a infants i adolescents de 0 a 16 anys, així com a les seves famílies. La seva finalitat és donar suport, estimular i potenciar l'estructuració de la personalitat, la socialització, l'adquisició d'aprenentatges bàsics i d'esbarjo, així com compensar deficiències socioeducatives.

Actualment, Barcelona compta amb dos Centres Oberts municipals, un al districte de Sant Martí i l'altre al districte de Les Corts.

D'altra banda, la ciutat disposa d'una xarxa de Centres Oberts de titularitat privada que compten amb el suport i la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona.

 

Els Espais Familiars:

En el mateix equipament que els Centre Oberts, en horaris diferents hi ha els Espais Familiars dirigits a famílies amb infants de 0 a 3 anys . L’Espai Familiar és un lloc de joc i relació on els infants poden explorar i relacionar-se amb altres infants i amb adults. Les famílies hi poden compartir l’experiència de fer créixer els fills/es. L’horari dels Espais Familiars és de dilluns a divendres de 9h a 13,30h.