Cicle de Cinema dels Drets dels Infants

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants és un projecte centrat en l'educació en Drets Humans. Els infants aprenen sobre els drets i deures tant individuals com col·lectius, en un marc interactiu i participatiu.

Es tracta d'una proposta pedagògica dissenyada des de la mirada dels nens i les nenes amb l’objectiu de crear espais de reflexió i debat dintre de l'espai escolar, familiar i de lleure educatiu, per tal de dotar als infants i adolescents d'elements pel desenvolupant d'una ciutadania activa, basada en el respecte a l'altre, la solidaritat, la coresponsabilitat i el pensament crític.

Es basa en la programació d'un total de 23 sessions dividides en 6 pel·lícules.

Aquestes projeccions estan distribuïdes per nivells educatius (educació infantil, cicle inicial, cicle mitjà, cicle superior d'educació primària i 1r i 2n cicle de l'ESO) més 4 sessions adreçades al públic familiar i 1 sessió per a entitats socioeducatives i 2 sessions per a públic adolescent.

El professorat compta amb el suport d'una guia pedagògica, on es descriuen els objectius i metodologia del programa, així com dades d'interès i les propostes d'activitats per a desenvolupar a l'aula.

 

A qui s'adreça?

Alumnat de cicle infantil, primària i secundària de Barcelona i entitats socioeducatives i d’educació en el lleure.

El Cicle de Cinema dels Drets dels Infants també ofereix sessions gratuïtes pels adolescents i per a totes les famílies. Aquesta programació es realitza els diumenges de novembre al matí, tot coincidint amb la commemoració de la Convenció sobre els Drets dels Infants.

 

On?

Cinemes Girona, al carrer Girona, 175.

 

Com participar-hi?

Les reserves escolars es gestionen a través del web del Programa d'Activitats Escolars (PAE) i les familiars, per a adolescents i socioeducatives al web del Cicle de Cinema dels Drets dels Infants (pendent d'habilitació).