“Sentir que sí, sentir que no” és un material pedagògic per a la prevenció de l’abús sexual infantil inspirat en l’obra de teatre Feeling YES, feeling NO, de Dennis Foon.

Aquest material consta de tres capítols en format taller realitzats amb infants de 4t. de primària, on es treballen les sensacions agradables i desagradables de la proximitat o el contacte físic íntim amb persones desconegudes i amb persones de l’entorn relacional proper.

L’objectiu és apoderar els infants en la identificació de situacions de seguretat i inseguretat en aquest àmbit per tal de prevenir l’abús sexual infantil.

També hi ha un quart capítol adreçat a famílies, professorat, educadores i educadors, monitoratge de lleure i esports i a totes aquelles persones adultes que d’una manera o altra són responsables de l’educació d’infants. Aquest últim capítol inclou passatges d’entrevistes a professionals de l’àmbit sanitari, policial i d’organitzacions especialitzades i de dos tallers, un realitzat amb professorat i un altre amb mares.

A part dels documents videogràfics, hi ha una guia pedagògica per a facilitar la implementació dels materials i la sensibilització en el tema per a les persones adultes que vulguin començar a treballar el tema.

> Descarrega't la guia pedagògica

Vídeo: