28a Edició del Festival Ciutat Flamenco

Enrere

Parlar de Ciutat Flamenco és parlar de Barcelona, protagonista d’aquest festival des de l’inici. Una ciutat oberta al mar que li permet descobrir-se al món, a la creació, la innovació i l’ experimentació. En ella s’hi entrellacen nous coneixements, experiències i cultures que l’enriqueixen i la converteixen en un espai creatiu de referència. El món del flamenco ha sabut recollir totes aquestes oportunitats i ha convertit la ciutat en bressol de grans artistes i escenari d’importants esdeveniments que han marcat la història del gènere. 

En la seva 28a edició, Ciutat Flamenco torna a fer còmplice la Ciutat Comtal, però no només a ella. Enguany el mar pren un protagonisme especial. I és que el Mediterrani també ha vist néixer al llarg de la seva àmplia extensió grans referents del flamenco com Paco de Lucía. A més, ha estat font d’inspiració i mussa per a molts d’altres. Així, des de l’organització s’impulsaran dues produccions pròpies com Suite de Lucía, un homenatge al guitarrista andalús, sota la direcció de Joan Albert Amargós, i Mediterráneos, protagonitzada per Antonio Canales i artistes nascuts a la vora d’aquest mar. 

El festival segueix apostant pels projectes més emergents i, per aquest motiu, s’ha tornat a obrir una convocatòria d’artistes d’on s’han seleccionat dues propostes que tindran el seu merescut espai dins del festival. A més, en aquesta edició neix el I Certamen Internacional de Guitarra Miguel Borrull, on tindrà lloc el Concurs de Guitarra Flamenca que ajuntarà a joves guitarristes de gran nivell i que es convertirà en una celebració per als amants de la guitarra flamenca. 

El flamenco no només es toca, es canta i es balla, sinó que també s’investiga i s’ensenya. És per això que la divulgació de les diferents ones de coneixement del gènere és també un punt d’ancoratge del festival. Per tercer any consecutiu, s’organitzarà el Congrés Internacional de Flamencologia i Pedagogia Flamenca amb diverses activitats i on investigadors d’arreu del món debatran sobre la dansa flamenca, l’etnomusicologia en el flamenco i la pedagogia en el flamenco. 

Ciutat Flamenco tornarà, doncs, a desplegar el flamenco per diferents sales de Barcelona i reunirà amants del gènere, tant els que busquen artistes consagrats com els que volen conèixer noves propostes. Ho farà sumant l’ànim i l’estímul que l’ha empès des dels seus inicis i l’experiència acumulada al llarg de les diferents edicions. 

Horaris

Altres

Se celebra a:
Barts, Barcelona Arts on Stage.
Se celebra a:
Taller de Músics 24.
Se celebra a:
L'Auditori de Barcelona.
Se celebra a:
Luz de Gas.
Organitzat per:
Escola de Música Taller de Músics.

Diversos llocs

Adreça:
C Nou de la Rambla, 113
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Diversos llocs
Quan
Des de 15/10/2021 al 24/10/2021

Telèfon

Tel.:
933248492

You may also be interested in...