Activitat en línia 'Una exposició de pochoirs a casa'

Enrere

Activitat no presencial

Coincidint amb l'exposició Miró-ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936), us proposem una edició especial de Famílies creatives basada en aquest conjunt d'obres de Miró fetes amb la tècnica del pochoir o estergit. Com a complement, proposem que munteu una petita mostra a casa (al rebedor, al menjador, en una habitació...), que feu una invitació i que hi convideu a qui vulgueu a visitar-la.

Us caldran cartolines una mica gruixudes o cartrons rígids (el cartró serà més difícil de tallar).

1. Feu plantilles. Dibuixeu-hi formes i retalleu-les. Penseu que la part que us servirà no és la forma plena, sinó la forma buida, o sigui, el negatiu. Si voleu, podeu fer més d'una forma en una mateixa plantilla. Descarteu la forma i quedeu-vos amb la cartolina d'on heu extret la forma.

[Un consell perquè us quedi ben polit: feu un tall recte des d'una vora fins al dibuix i després retalleu-la amb cura. En acabat, podeu dissimular el tall amb un bocí de cinta de pintor.]

 

2. Agafeu corrons i colors, un corró per a cada color. Feu servir sempre el mateix corró per al mateix color.


3. Poseu un full de paper una mica consistent damunt la taula. Proveu combinacions de formes amb les plantilles fins que en trobeu una que us agradi. És el moment d'aplicar-hi color! Abans de posar-hi un color, comproveu que l'anterior estigui sec.


4. Agafeu més papers i feu composicions diferents amb les mateixes formes. No heu de fer servir els mateixos colors, si no voleu.


5. Penseu un lloc de casa per exposar-hi les vostres creacions. No cal penjar-les ni emmarcar-les, les podeu estendre a terra o damunt d'una taula, o bé posar-les en un prestatge o a sobre d'un moble baix, recolzades a la paret.

 

6. Feu les cartel·les. Una cartel·la és un trosset de cartró, semblant a una targeta, on hi figura el títol de l'obra, l'any en què ha estat feta i el nom de l'autor o autora. Si una obra l'heu feta en col·laboració, feu-hi constar tots els noms. La cartel·la s'acostuma a posar al costat de l'obra.

7. Ja està tot preparat! Podeu inaugurar l'exposició i convidar-hi amics i familiars!

Material: cartolines o cartró rígid no massa gruixut, llapis, tisores, cinta de pintor, corrons, pintures líquides

Altres

Se celebra a:
Museu.
Activitats relacionades::
Exposició 'Miró-ADLAN. Un arxiu de la modernitat (1932-1936)'.

Fundació Joan Miró - Museu

Adreça:
Av Miramar, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Fundació Joan Miró - Museu
Quan
Des de 12/03/2021 al 04/07/2021

Telèfon

Tel.:
934439470
Reserves:
934439479
Fax:
933298609

Lloc web

Web venda d'entrades:
https://www.fmirobcn.org

You may also be interested in...